Susijungė „Lietuvos kelias“ ir Lietuvos liaudies partija | kl.lt

SUSIJUNGĖ „LIETUVOS KELIAS“ IR LIETUVOS LIAUDIES PARTIJA

  • 18

Susijungė dvi nedidelės neparlamentinės politinės jėgos - tautinė partija „Lietuvos kelias“ ir Lietuvos liaudies partija (LLP). Naujos partijos vadovu tapo buvęs Seimo narys, verslininkas iš Šiaulių Andrius Šedžius. LLP steigėjai Kazimirai Prunskienei suteiktas partijos garbės pirmininkė vardas.

„Už poną Šedžių prabalsavo didžioji dauguma suvažiavimo delegatų“, - BNS šeštadienį po partijos vadovo rinkimų informavo buvęs laikinasis LLP pirmininkas Rimantas Kumpis.

Pasak jo, naujojoje partijoje turėtų būti apie 2,6 tūkst. narių. „Mes turime apie 1,5 tūkst. žmonių, jie - šiek tiek virš tūkstančio“, - teigė R.Kumpis.

Buvusiai premjerei Kazimirai Prunskienei, kuri po ligos nebeplanuoja grįžti į aktyvią politiką, suteiktas LLP garbės pirmininkė vardas. Pati K.Prunskienė partijų susijungimo suvažiavime nedalyvavo.

„Mes tarėmės su šeima ir nedarėme šito žingsnio. Jie buvo pasiruošę. Bet reikia gerbti jos (K.Prunskienės - BNS) amžių, jos sveikatos stovį..“ - sakė R.Kumpis, pasak kurio, LLP garbės pirmininkės vardą liudijantis ženklas bus nuvežtas K.Prunskienei kitą savaitę į namus: „Nuvažiuos matyt nauja partijos vadovybė“. 

„Lietuvos kelias“ prisijungti prie LLP nusprendė po ilgų derybų, jo teigimu, šiai partijai buvo iškilusi grėsmė išsivaikščioti.

LLP 2010 metais įsteigė pirmoji nepriklausomos Lietuvos premjerė K.Prunskienė. Tačiau 2012 metų vasarį ją ištiko insultas, nuo to laiko partijai vadovauja laikinieji pirmininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

keista

normalūs žmonės už tokius blondinus niekada nebalsuotu,bet matyt Lietuvoje gyvena tik runkeliai?

jeigu

musu runkeliai ta visiska debila sudziu isrinks i valdzia tai manau musu visuomene visiskai zlugusi, nes debilu debilas tas blondinas

taip

Taigi Satrijos ragana vel atgyja. Ja atgaivina Sedzius. Gal jau uztenks tu partiju. Reikia istatymais nustatyti kiek ju reikia 3 ar 4, nes jau ju visas miskas. O Vagnorius laksto po visas partijas kaip jo neisrenka tai neisrenka. Vargselis... O Sedziui siulau daryti versla - ta ka jis moka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS