Susitikę G. Nausėda ir R. Karbauskis kalbėjo apie koronaviruso grėsmes | kl.lt

SUSITIKĘ G. NAUSĖDA IR R. KARBAUSKIS KALBĖJO APIE KORONAVIRUSO GRĖSMES

Prezidentas Gitanas Nausėda ir valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį Prezidentūroje aptarė Lietuvos pasiruošimą dėl koronaviruso grėsmės.

„Pagrindinė ir bene didžiausia tema buvo Lietuvos pasiruošimas koronavirusui arba tos situacijos suvaldymui“, – žurnalistams po susitikimo sakė šalies vadovo atstovas Antanas Bubnelis.

Jis teigė, kad, prezidento nuomone, šiuo metu daugelyje pasaulio šalių situacija – ypatinga, todėl reikalauja ypatingų sprendimų.

„Prezidentas ragina visus Lietuvos žmones susitelkti, išlaikyti budrumą, pagalvoti apie savo artimuosius ir pasirūpinti jais, taip pat ragina susilaikyti nuo neatsakingų poelgių, kurie gali sukelti grėsmę visuomenės sveikatai“, – sakė prezidento atstovas.

Pagrindinė ir bene didžiausia tema buvo Lietuvos pasiruošimas koronavirusui arba tos situacijos suvaldymui.

Pasak jo, šalies vadovas palaiko šiuo metu šalyje vykdomas priemones dėl koronaviruso grėsmės ir pasitiki Ekstremaliųjų situacijų operacijų centru.

„Priemonės griežtos, tačiau tikrai adekvačios mums tenkantiems iššūkiams“, – tvirtino A. Bubnelis.

Anot prezidento atstovo, G. Nausėda antradienį koronaviruso grėsmę aptarė nuotoliniu būdu su Europos lyderiais.

„Antradienį vakare prezidentas dalyvavo Europos Vadovų Tarybos posėdyje, kuris šįkart vyko telekonferencijos būdu. Tai buvo neeilinis posėdis. To susitikimo metu vadovai sutarė, kad būtina stiprinti šalių veiksmų koordinavimą, taip pat buvo aptartos ir bendros ekonomikos skatinimo priemonės, kurių gali prireikti užsitęsus šiai situacijai“, – sakė šalies vadovo atstovas.

Jis taip pat pridūrė, kad vadovaujantis Vyriausybės rekomendacijomis, bus peržiūrėti renginiai, vyksiantys Prezidentūroje.

„Bus koreguojami arba atidedami“, – sakė A. Bubnelis.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis teigė esantis patenkintas tiek Vyriausybės, tiek sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos darbu, kovojant su koronaviruso grėsme.

„Tikrai Lietuva išsiskiria ir reakcijos greičiu ir pastangomis gerąja prasme nuo daugelio Europos Sąjungos šalių. Kaip mes galime vertinti neigiamai sveikatos ministro darbą ir Vyriausybės darbą, kai matome, kad Lietuvoje situaciją pavyksta suvaldyti daug geriau negu daugelyje kitų šalių“, – teigė R. Karbauskis.

Jis taip pat teigė besitikintis, kad Seimo valdyba šį vakarą priims sprendimą dėl to, kad parlamentarai nedirbtų dvi savaites dėl koronaviruso grėsmės.

Lietuvoje kol kas iš viso patvirtinti trys koronaviruso atvejai.

Šiuo metu negali vertinti VSD vadovo darbo

R. Karbauskis sako, kad jeigu į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovus būtų teikiamas Darius Jauniškis, jo kandidatūra būtų svarstoma tik gavus Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo išvadas.

„Tikriausiai būtų logiška sulaukti NSGK išvadų pirmiausia. Tikrai vienokių ar kitokių abejonių viešoje erdvėje nuskambėjo, bet ar tai turi kažkokią faktinę reikšmę, ar tos abejonės pasitvirtins, pasakys tyrimo išvados“, – ketvirtadienį žurnalistams po susitikimo su prezidentu sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat pridūrė, kad šiuo metu negali vertinti VSD vadovo darbo, nes neturi informacijos apie blogą jo darbą.

„Aš laukiu komiteto išvadų ir tos išvados leis apsispręsti, ar iš tikrųjų darbas VSD yra toks, koks reikalingas mūsų šaliai. Dabar aš neturiu informacijos, kuri leistų manyti, kad VSD vadovas daro kažką netaip“, – teigė valdančiųjų lyderis.

Šiuo metu Seimo NSGK atlieka tyrimą dėl VSD situacijos, antradienį komitetas lankėsi ir pačioje žvalgybos institucijoje, susitiko su pranešėju.

Praėjusią savaitę paskelbta, kad aukšto rango žvalgybos pareigūnas yra informavęs tuometinį Seimo NSGK pirmininką Vytautą Baką, jog VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą V. Ušacką.

Pareigūnas, kuriam suteiktas pranešėjo statusas, teigė manantis, kad šiais veiksmais žvalgybos vadovai galėjo pažeisti teisėtumo ir politinio neutralumo principus. V. Bako vertinimu, pateikti duomenys rodo, kad VSD galėjo kištis į politinius procesus.

VSD teigia, kad informacijos apie minimus asmenis nerinko, griežtai laikėsi įstatymų. Žvalgybos tarnyba tvirtina, kad galėjo tikrinti informaciją, vykdydama pavedimą tirti galimą užsienio valstybių kišimąsi į rinkimus.

V. Bakas perdavė medžiagą Specialiųjų tyrimų tarnybai ir Generalinei prokuratūrai, o sužinojęs, kad tyrimas nebeatliekamas, Seimo valdybai pasiūlė inicijuoti parlamentinį tyrimą.

Sprendimas dėl S. Skvernelio – kitą savaitę

Premjero Sauliaus Skvernelio sprendimas dalyvauti rinkimuose „valstiečių“ sąraše turėtų paaiškėti kitą savaitę, teigia partijos lyderis R. Karbauskis.

„Mes nusprendėme, kad kitą savaitę taryba posėdį darys apklauso būdu ir šitame posėdyje tikriausiai bus pateiktas ir sprendimas dėl S. Skvernelio“, – žurnalistams Prezidentūroje ketvirtadienį sakė valdančiųjų lyderis.

Vyriausybės vadovas S. Skvernelis anksčiau yra minėjęs, kad per Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdį paskelbs sprendimą, ar ves „valstiečių“ sąrašą Seimo rinkimuose.

Partijos tarybos posėdis planuotas kovo 6-ąją, bet jis neįvyko dėl koronaviruso grėsmės.

GALERIJA

  • Susitikę G. Nausėda ir R. Karbauskis kalbėjo apie koronaviruso grėsmes
  • Susitikę G. Nausėda ir R. Karbauskis kalbėjo apie koronaviruso grėsmes
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

aisku

kad gali buti uzsikretes ir tikslas uzkresti /valstiecius/ tuomet atviras kelias bergerdinastijai kuri su adamkevic ir kuravo visa veikla tai tik prielaida nes gali buti ir blogiau?...

NA NA

jei Nausėda būtu atsakingas ,tai jis turėtu pirmiausia išsitirti ar nėra viruso platintojas ,nes dalyvavo krepšinio varžybose ,mugėje ir kituose renginiuose ,nors siaučia pandemija ,--------kodėl jis pasikvietė Karbauskį pokalbiui po visų renginių ,kai galimai ,Nusėda yra potensialus viruso platintojas ,,,,,,sėkmės ,Lietuvai ir valstiečiams ,,,

Du pozytiviausi

Ir gražiausi Lietuvos politikai gerai,kad sutaria kurdami Lietuvos Gerove!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS