Sveikatos ekspertų taryba iš Prezidentūros turėtų keltis į Vyriausybę | kl.lt

SVEIKATOS EKSPERTŲ TARYBA IŠ PREZIDENTŪROS TURĖTŲ KELTIS Į VYRIAUSYBĘ

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad šalies vadovo Gitano Nausėdos suburta sveikatos ekspertų taryba ilgainiui turėtų persikelti iš Prezidentūros į Vyriausybę, taupant ekspertų laiką.

„Gerai, kad prezidentas išklauso ekspertų ir su jais palaiko kontaktą, diskutuoja, bet kalbant apie praktinį įgyvendinimą ir reguliarius formatus, tai čia bus laiko klausimas, kada tai bus labiau Vyriausybės formatas“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, toks susitarimas buvo su Prezidentūra.

„Bet mūsų tokia diskusija ir buvo po Seimo rinkimų su Prezidento institucija, kad kai Vyriausybė jau turės pilnai funkcionuojantį savo darbą – turės įgaliojimus ir susidėlios situacijos valdymo modelį, tai tada tas ekspertų darbas persikels į Vyriausybės formatą“, – teigė premjerė.

Kai kurie prezidento suburtoje taryboje esantys ekspertai šiuo metu patarinėja ir Vyriausybei. Pasak jos vadovės, dubliavimo reiktų išvengti taupant ekspertų laiką.

„Tai yra žmonės, kurie yra užimti ir savo pagrindiniuose darbuose – ar akademikai, ar medikai. Jų laiką, kompetenciją reikia išnaudoti išmintingai, tai manau, kad ta čia yra laiko klausimas“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Prezidentūra teigia kol kas matanti poreikį ekspertams ir toliau burtis, tačiau sako, kad ateityje tarybos darbo pobūdis gali keistis, „įsibėgėjant vykdomajai valdžiai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Fds

Jei viską leidžia p####ms Tai kur ligybe Kodėl nėra legalizuojami Viešnamiai A...????

ALGIS

Ankstesnėse vyriausybėse buvo ''darbo grupės'' , o dabar ''ekspertų'', kaip liaudis sako ''tas pat by...is , tik, kitose rankose .

ALGIS

Tarp dviejų auklių , vaikas bus be galvos .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS