Šventinių dienų sąrašas: lapkričio 2-ąją įrašė, gegužės 1-ąją išbrauks? | kl.lt

ŠVENTINIŲ DIENŲ SĄRAŠAS: LAPKRIČIO 2-ĄJĄ ĮRAŠĖ, GEGUŽĖS 1-ĄJĄ IŠBRAUKS?

Seimo narys Petras Čimbaras siūlo gegužės 1 d. išbraukti iš šventinių dienų sąrašo.

Anot P. Čimbaro, įstatymo projekto rengimą paskatino Seimo priimtos Darbo kodekso pataisos, kuriomis nutarta nuo 2020 m. lapkričio 2-ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną, įtraukti į švenčių sąrašą ir ją paskelbti ne darbo diena.

Parlamentaras įsitikinęs, kad šventinių dienų gausinimas ir dar vienos laisvos dienos įvedimas yra nenaudingas dirbantiesiems, tokiu būdu atimant iš asmenų galimybę padirbėti daugiau ir užsidirbti. Taip pat tai ir yra verslo sąlygų pabloginimas, dėl papildomos nedarbo dienos valstybės biudžetas neteks kelių dešimčių milijonų eurų.

Pasak jo, taip būtų galima sutaupyti iki kelių dešimčių milijonų eurų.

Remiantis Vyriausybės nutarime dėl nepritarimo Darbo kodekso pataisai Vėlines įtraukti į laisvadienių sąrašą nurodytais duomenimis, šiuo metu ES valstybių narių švenčių dienų vidurkis yra apie 12, o Lietuvoje yra 15 švenčių dienų. Vėlines įtrauktos į šį sąrašą kaip dar viena švenčių diena, todėl iš viso Lietuvoje bus 16 tokių dienų.

Lietuva ir dabar yra viena iš daugiausia švenčių dienų turinčių ES valstybių narių, tik Bulgarija ir Vengrija turi daugiau (po 17) švenčių dienų.

Šiuo metu gegužės 1-oji – Tarptautinė darbo diena yra įtraukta į Lietuvos darbo kodekse numatytų šventinių dienų sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

...

PUIKIAI čia per TV ta proga vienas vergvaldys prabilo: "Per vieną dieną dirbantysis padaro darbo už 120 €, skaičiuokit kiek per tą papildomą šventą dieną valstybė netenka"... o KIEK už tą dieną jo vergas gauna?.. :?

proletaras

kapitalistai visada bijojo ir bijo tu, kurie jiems sukure ta kapitala,, todel ir naikina proletoriato svente, nematys tu vargsu, kurie lenkia jiems kupras ir sirdys neskaudes ir sazine ramesne bus

...

Kai kažkokias 'Jonines' pavadinsime tikruoju vardu 'RASOS', suprasim ką švenčiam!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS