T. Janeliūnas parlamentarams: esate kaip „buduliai“ kelte, dėl kurių šlykštu ir gėda | kl.lt

T. JANELIŪNAS PARLAMENTARAMS: ESATE KAIP „BUDULIAI“ KELTE, DĖL KURIŲ ŠLYKŠTU IR GĖDA

  • 53

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius dr. Tomas Janeliūnas socialiniame tinkle „Facebook“ negailėjo kritikos Seimui, antradienį taip ir nesugebėjusiam priimti sprendimo dėl atlyginimų padidinimo su koronavirusu kovojantiems medikams.

Tokios situacijos, kaip dabar, niekada neturėjom. Visi keičia savo įpročius. Verčiasi per galvą, bet daro ką gali –kas pamokas ir paskaitas perkelia į Zoom ar Teams, kas maistą pradeda vežioti iki namų, o kažkas 24/7 dirba su užkrėstaisiais, su veidą baigiančiomis nugraužti kaukėmis. Nepaprastas laikas, nepaprasti darbai“, – rašė T. Janeliūnas.

Jis negailėjo kritikos tiek valdantiesiems, tiek opozicijai.

„Bet tik Seimo nariai įpročių nekeičia. Jiems ir toliau yra svarbesnis užsiėmimas „kieno projektas“ ir „kieno pataisos“. Ir tas pats žaidimas: „Jie sužlugdė balsavimą! Jie niekšai!“ Žinot, tai, ką jūs veikėte Seime vakar, yra išties niekšinga. Tiek valdančiosios, tiek opozicinės partijos. Toliau savo smėlio žaidimus žaidžiat, smėliuku mėtotės. Visi imasi nepaprastų sprendimų. Tai gal ir jums laikas imtis kažko, kad pakeistumėte savo įpročius? Priimkit tik 10 proc. tų įstatymų, bet kartu. Pjaukitės užsidarę kabinete iki kraujo, bet susitarkite dėl kompromiso. O ne renkite spektaklius posėdžių salėje. Tas kontrastas, kaip elgiasi didžioji dalis visuomenės ir Seimas – tai kaip tarp karantino besilaikančių piliečių ir tų kelių budulių kelte, kurie keikiasi, spjaudosi ir grasina kitiems. Tai jūs ten, Seime, esate tie buduliai, dėl kurių šlykštu ir gėda“, – piktinosi T. Janeliūnas. 

Primename, kad Seimas antradienį valdančiųjų teikimu planavo ligos židiniuose dirbančių medikų atlyginimus padidinti nuo 50 iki 100 proc.

Tačiau svarstant įstatymą opoziciniai konservatoriai pateikė pasiūlymą 50 proc. priedus mokėti visiems šalies sveikatos priežiūros darbuotojams, o dirbantiems židiniuose – nuo 100 iki 150 proc.

Parlamentarai pritarė tokiai pataisai, tačiau galutiniame balsavime valdantieji nusprendė nedalyvauti, sakydami, kad biudžetas gali nepakelti tokio algų kėlimo visiems medikams, ir įstatymas liko nepriimtas.

Šalies vadovas Gitanas Nausėda parlamente įstrigusį sprendimą mokėti užkrečiamųjų ligų židiniuose dirbantiems medikams didesnius atlyginimus pavadino fiasko.

Rašyti komentarą
Komentarai (53)

@ AS2020 m. balandžio 2 d. 12:39:41

Didžiausi parazitai yra pagrindinis agrokoncerno akcininkas ir du mentai , vienas is kuriu Kauno merijioje sedi su kruva tarakonu o kitas tikiuos nebus ten kur yra nuo tudens

Kis

dedikuojuLygintis su Vokietijos medicina,mokslu tiesiog nechaliskumas ar kazkas ktkas.Kada sujunge rytu su vakaru vokietijas viska kas buvo ar beveik buvo griaunama ir pagal vakaru vokietijos lekalus kuriam viskas is pagrindu.Galima tuo ir pabaikti,bet keletas sakiniu jaunimui,kurie laisvai keliauja,mato ir vertina europos salis,skirtumas su tomis socialistiniu lageriu,o kas liecia made in pabrade nesolidu.Praejo 30 metu,kai kas mozaikiskai padaryta ir medicinoje,nes Lietuva SSRS vainike buvo is lyderiu jau anais laikais,net ministeriju darbuotojas atvykes is Maskvos stebejosi LTSR rojumi,(kas mate to meto SSSR roju,tam nesuprasti.Kol korona nepatvarke jusu senoliu,klauskite is pirmu lupu,tai pats patikimiausias ziniu pateikejas,o siandienos Miliutes,tai net ne sovietine nuosliauza,tai demoralizuoti "itakingieji"su min smegenu.

AS

PARAZITAI PRADEJO REIKSTIS?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS