T. Tomilinas: balsavimas dėl A. Norkienės – mūsų egzaminas valdantiesiems | kl.lt

T. TOMILINAS: BALSAVIMAS DĖL A. NORKIENĖS – MŪSŲ EGZAMINAS VALDANTIESIEMS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos (LVŽS) narys Tomas Tomilinas teigia, kad balsavimas Seime dėl LVŽS Aušrinės Norkienės kandidatūros į vicepirmininkus yra egzaminas naujiesiems valdantiesiems. Anot jo, nuo šio balsavimo priklauso, ar opozicija bei pozicija galės dirbti konstruktyviai XIII Seime.

„Man teko bendrauti ir su opozicijos atstovais ir lyderiais. Teko bendrauti ir su pozicijos lyderiais visai neseniai. Pagrindinė mintis čia labai paprasta, žinome, kad šis balsavimas bus tam tikras egzaminas ir tam tikras kelrodis būsimiems santykiams tarp opozicijos ir daugumos. Žinome, kad jūs nusiųsite tam tikrą signalą mums, buvusiems valdantiesiems, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, tik nuo jūsų priklauso, koks tas signalas bus“, – sakė T. Tomilinas.

Pasak jo, kandidatė jokių priekaištų neturi, todėl jis viliasi, kad balsavimas nepereis į asmeniškumus tarp valdančiųjų bei opozicijos.

Pagrindinė mintis čia labai paprasta, žinome, kad šis balsavimas bus tam tikras egzaminas ir tam tikras kelrodis būsimiems santykiams tarp opozicijos ir daugumos.

„Akivaizdu, kad jokių priekaištų Aušrinės Norkienės kandidatūrai, asmenybei nėra. Nei viešumoje, nei bendraujant individualiai bei asmeniškai. Todėl čia yra tik dabartinės daugumos geros valios išraiška. Ar ji egzistuoja? Ar yra vis dėlto vadovaujamasi keršto impulsu (...) Iš principo, aš tikiu, kad tie santykiai susiklostys kitokie ir mes galėsime padaryti daug svarbių sprendimų kartu ir mūsų balsų tikrai bus taip pat nemažai svarbiems sprendimams. Mes mokame tartis ir susitarę elgtis nuosekliai“, – sakė T. Tomilinas.

Du pavaduotojus turinti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį įregistravo keturis nutarimų projektus, kuriais teikia Seimui dar keturias kandidatūras į laisvas Seimo vicepirmininko pareigas.

Tai Seimo valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Paulius Saudargas, Seimo opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė A. Norkienė ir dar vienos valdančiosios – Laisvės – frakcijos narys Vytautas Mitalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

brone

Norkienei - tp

SUSIJUSIOS NAUJIENOS