Teisėjų taryba pritarė A. Driuko kandidatūrai į LAT Civilinių bylų skyriaus vadovus | kl.lt

TEISĖJŲ TARYBA PRITARĖ A. DRIUKO KANDIDATŪRAI Į LAT CIVILINIŲ BYLŲ SKYRIAUS VADOVUS

Teisėjų taryba per neeilinį posėdį pirmadienį pritarė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjo Artūro Driuko kandidatūrai į šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkus.

„Už kandidatūrą balsavo visi 11 posėdyje dalyvavę tarybos nariai“, – BNS sakė Nacionalinės teismų administracijos atstovė Rūta Andriuškaitė.

61-erių A. Driuko kandidatūrą praeitą savaitę pasiūlė prezidentas Gitanas Nausėda.

Dėl patarimo teikti šią kandidatūrą Seimui jis kreipėsi į Teisėjų tarybą.

A. Driuką į LAT teisėjo pareigas Seimas paskyrė prieš daugiau nei dvejus metus.

A. Driukas turi daugiau kaip 36 metų teisinio darbo patirtį, jis jau yra ėjęs LAT teisėjo pareigas 1999–2003 metais, teisėjo karjeros pradžioje yra dirbęs Druskininkų miesto apylinkės teisme, dirbo advokatu, taip pat buvo ilgametis Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas.

Žinomas teisininkas 1997–2002 metais buvo Civilinio proceso kodekso projekto rengimo darbo grupės narys, jis yra žinomas mediatorius, nuo 2015 metų iki dabar yra Teisminės mediacijos komisijos vadovas.

Iki šiol Civilinių bylų skyriaus pirmininko pareigas ėjo teisėjas Antanas Simniškis.

LAT yra vienintelis kasacinis teismas įsiteisėjusiems bendrosios kompetencijos teismų sprendimams peržiūrėti.

Kasacinio teismo pagrindinė paskirtis – užtikrinti vienodą bendrosios kompetencijos teismų praktiką valstybėje. Remdamasis procesą reglamentuojančiais įstatymais, kasacinis teismas, neperžengdamas kasacinio skundo ribų, patikrina apskųstus sprendimus teisės taikymo aspektu.

LAT teisėjus, o iš jų – pirmininką, skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu. Dėl teisėjų paskyrimo, paaukštinimo, perkėlimo ar atleidimo iš pareigų prezidentui pataria Teisėjų taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS