Tęsiasi išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture | kl.lt

TĘSIASI IŠANKSTINIS BALSAVIMAS ANTRAJAME SEIMO RINKIMŲ TURE

  • 5

Antradienį Lietuvoje toliau vyksta išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture.

Renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose, trys jau išrinkti per pirmąjį turą.

Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Balsavimas prasideda 7 valandą ir trunka iki 20 valandos.

Rinkėjų prašoma ateiti balsuoti su nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, turėti savo rašymo priemonę, nepamiršti asmens dokumento. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie duodami vietoje.

Per šiuos rinkimus balsavimas iš anksto pailgintas – jis vyks nuo pirmadienio iki ketvirtadienio imtinai. Anksčiau tam būdavo skirta pora dienų.

Be to, įrengta daugiau išankstinio balsavimo vietų, tačiau dalyje savivaldybių negalima balsuoti pačiame savivaldybės pastate, kaip būdavo anksčiau.

Iš trijų didžiausių miestų tik Vilniuje išankstinis balsavimas vyksta ir savivaldybės pastate, tuo metu Kaune ir Klaipėdoje rinkėjai kviečiami balsuoti kitur.

Be to, per antrąjį turą Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Raseiniuose įrengtos specialios balsavimo vietos drive-in principu saviizoliacijoje esantiems rinkėjams. Į šias balsavimo vietas privaloma atvykti automobiliu, jose balsuoti gali ne sergantieji koronavirusu, o izoliacijoje dėl kontakto su sergančiuoju esantys ar iš užsienio grįžę rinkėjai.

Spalio 22-24 dienomis bus galima balsuoti namuose. Šiemet balsuoti namuose galės ne tik neįgalieji, vyresni nei 70 metų asmenys, negalintys atvykti į rinkimų apylinkes, bet ir neįgaliuosius slaugantys žmonės, taip pat gyventojai, kuriems nustatytas ar įtariamas koronavirusas ar kurie turėjo izoliuotis.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

durnynas

Tas iš ankstinis balsavimas vogti visus balsus, net grybė nuvarė, nes reikia rodyt mafijos vadą ir juo remtis

whufaikeenees

tesiaisi naujos klastotes

Praeivis

pas mus per 30 metu viskas supuvo, liko tik valstybines gaujos ir teritorija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS