Trakų ir Kelmės merų rinkimuose kol kas balsavo 1,18 proc. rinkėjų | kl.lt

TRAKŲ IR KELMĖS MERŲ RINKIMUOSE KOL KAS BALSAVO 1,18 PROC. RINKĖJŲ

Išankstiniame balsavime Trakų ir Kelmės rajonų merų rinkimuose kol kas balsavo 1,18 proc. šių savivaldybių rinkėjų.

Per pirmąją išankstinio balsavimo dieną trečiadienį aktyvumas Trakų rajone siekė 1,08 proc. rinkėjų, Kelmės – 1,31 procento.

Iš viso Trakuose iš anksto savivaldybėje balsavo 228 rinkėjai, dar 74 pareiškė savo valią specialiuosiuose paštuose. Kelmės rajone šie skaičiai atitinkamai buvo 266 ir 45.

Palyginti su pirmuoju turu, aktyvumas yra šiek tiek didesnis – pirmajame ture per pirmą išankstinio balsavimo dieną savo valią pareiškė 0,89 proc. rinkėjų, 0,61 proc. Trakuose ir 1,22 proc. Kelmėje.

Antrajame Trakų ir Kelmės merų rinkimų ture varžosi du daugiausiai balsų pirmajame ture surinkę kandidatai.

Trakuose į antrąjį turą pateko Liberalų sąjūdžio kandidatas Andrius Šatevičius ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatas Jaroslavas Narkevičius, Kelmėje – savarankiškai išsikėlęs Ildefonsas Petkevičius ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Stasys Jokubauskas.

Balsavimas iš anksto prasidėjo trečiadienį ir vyksta ketvirtadienį nuo 8 ryto iki 20 valandos vakaro Trakų rajono ir Kelmės rajono savivaldybių pastatuose.

Taip pat trečiadienį prasidėjo ir iki penktadienio tęsis balsavimas specialiuose punktuose, kur balsuojama sveikatos priežiūros įstaigose, globos namuose, įkalinimo vietose.

Namuose nuo penktadienio balsuos neįgalieji, juos slaugantys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, 70 metų ir vyresni asmenys, taip pat rinkėjai, dėl koronaviruso esantys saviizoliacijoje.

Rinkimų dieną balsavimas antrajame ture vyks sekmadienį, rinkėjai apylinkėse balsuos nuo 7 ryto iki 20 valandos vakaro.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS