Trečiadienį šaukiamas nenumatytas Seimo posėdis | kl.lt

TREČIADIENĮ ŠAUKIAMAS NENUMATYTAS SEIMO POSĖDIS

Seimo valdyba nusprendė trečiadienį, birželio 8-ąją, sušaukti nenumatytą Seimo posėdį.

Jame, kaip praneša Seimas, numatoma priimti sprendimą dėl parlamentarų komisijos siūlymo pritarti žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko atsakymams į interpeliacijos klausimus.

Nenumatyto posėdžio metu parlamentarams bus pristatyti du teisės aktų pakeitimai: Vandens įstatymo pataisų projektas ir lydimasis Mokesčio už valstybinius gamtos išteklius įstatymo pataisų projektas, kuriais siekiama reguliacinėmis ir ekonominėmis priemonėmis užtikrinti, kad paviršinio vandens išgavimas (paėmimas) netrikdytų paviršinio vandens telkinio hidrologinio režimo, netrukdytų pasiekti geros vandens telkinio būklės. Taip pat numatoma atsisakyti išimčių vandens naudojimui, nustatytų šiuo metu teisės aktuose, siūloma registruoti paviršinio vandens naudotojus, išgaunančius (paimančius) 10 kub. m per parą ir daugiau vandens iš vieno paviršinio vandens telkinio.

Pagal Statutą nenumatytas Seimo posėdis turi būti surengtas, jeigu to raštu reikalauja Respublikos prezidentas, ne mažesnė kaip 1/3 visų Seimo narių grupė, Seimo valdyba, o Konstitucijos 89 straipsnio 1 dalyje nustatytais atvejais – Seimo pirmininkas.

Nenumatytame Seimo posėdyje svarstomi tik tie klausimai, kuriuos pateikia posėdžio iniciatoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

NE apmokamu !

Operatyvus .........

....... gal geriau jau atostogų eikit iki rudens - neeiliniu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS