Treji metai – trys nauji už parlamentines lėšas pirkti „iPhone“: sugenda ir sudūžta | kl.lt

TREJI METAI – TRYS NAUJI UŽ PARLAMENTINES LĖŠAS PIRKTI „IPHONE“: SUGENDA IR SUDŪŽTA

  • 38

Seimo nariams skiriamos kanceliarinės lėšos turėtų būti skirtos išlaidoms, tiesiogiai susijusioms su parlamentarų pareigų įgyvendinimu. Kitaip tariant – darbiniams reikalams. Kai kurie Seimo nariai ypač daug kanceliarinių lėšų skiria savo automobilių priežiūrai, o kiti labiau rūpinasi technologine darbo puse. Seimo narys Aidas Gedvilas per kadenciją įsigijo nemažai „Apple“ įrenginių, tarp kurių – trys vienas už kitą naujesni telefono „iPhone“ modeliai trejus metus iš eilės.

A. Gedvilas – mišrios Seimo Narių grupės narys, į parlamentą išrinktas Darbo partijos sąraše, tačiau vėliau iš partijos frakcijos Seime pasitraukęs.

Už kanceliarines lėšas parlamentaras taip pat įsigijo 2634 eurus kainuojantį kompiuterį bei 2070 eurus kainuojantį monitorių. Remiantis portalo Delfi.lt duomenimis, kadencijos metu A. Gedvilas „Apple“ įrenginiams išleido apie 13,5 tūkst. eurų.

2021 m. politikas pagal nuomos sutartį naudojosi telefonu „iPhone 12“, tų pačių metų lapkritį įsigijo „iPhone 13“ 13 už 1,4 tūkst. eurų, o 2022 m. gruodį – „iPhone 14“ už 1652 eurus. 2023 m. spalį A. Gedvilas nusipirko telefoną „iPhone 15 Pro Max“ už 1783 eurus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Paklaustas, kodėl kiekvienų metų pabaigoje perka vis naujesnį „iPhone“ modelį, parlamentaras atsakė, kad įrangą keičia dėl suprantamų priežasčių.

„Žinote, paprastai tos priemonės arba tampa nebenaudojamos, arba sugenda ir sudūžta – visko būna“, – kalbėjo A. Gedvilas.

Seimo narys teigė, kad turi daugiau telefonų nei vidutinis lietuvis.

„Reikėtų suskaičiuoti, gal net visi penki būtų“, – sakė parlamentaras.

Tuo, kur parlamentines lėšas išleidžia Lietuvos Seimo nariai, domėjosi „KK2“ komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Sūduvis

Nars kartą nevadinkite tai LĖŠOMIS PARLAMENTINEI VEKLAI o tai juk ATLYGINIMAS VOKELYJE už ką verslininkus stipriai tarkuoja, parlamentinei veiklai panaudojama gal kokie 3-5 procentai, o visa kita eina seimažmogų ir jų aplinkos gerbūviui. Užtenka vien pažiūrėti ką jie pirko už mūsų lėšas, nuomavo pačius naujausius prabangiausius automobilius kuriuos remontuodavo čiut ne kas mėnėsį, o naudojo juos asmeninems tikslams, pirko prabrangiausius telefonus kas met, prabangiausius kompiuterius, nors jeis aprūpindavo seimo kaseliarija ir t.t. juk tai mūsų sunešti pinigai ir visuomenė turėtų tai kontroliuoti ir žinoti kur jie panaudojami?.?.

Konservatorių statytinis

Senas komunistas subtiliai išsityčiojo iš piliečių, paklausus jo kodėl taip elgiasi eikvodamas kanceliarines lėšas, Masiulis pavartojo plačiąjai visuomenės daliai nežinomą daugiau lenkišką išsireiškimą RENOME suprask saugo savo reputaciją... Sovietinis profesorius akivaizdžiai negali ir nenori bendrauti su žemesnio sluoksnio plebėjais ir siunčia juos kuo toliau.

Hm

Šitie padlos valdžiagyviai taško biudžeto pinigus į kairę ir į dešinę. Po to apmokestina šunaują, kad vėl galėtų daugiau taškyti. Juos reikia teisti ir sodinti į belangę, kaip ukrainiečiai buvo pasodinę savo buvusią premjerę J. Tymošenko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS