TS–LKD pirmininko pavaduotojas: neabejoju, kad G. Landsbergis būtų geras prezidentas | kl.lt

TS–LKD PIRMININKO PAVADUOTOJAS: NEABEJOJU, KAD G. LANDSBERGIS BŪTŲ GERAS PREZIDENTAS

  • 239

Krikščionių demokratų sąjungos (TS–LKD) partijos vicepirmininkas Andrius Navickas sveikindamas užsienio reikalų ministrą G. Landsbergį 40-ojo jubiliejaus proga užsiminė apie dar vieną šios sukakties prasmę – galimybę  kandidatuoti į Lietuvos prezidentus.

„Turiu vilties, kad pastarųjų dienų Lietuvos prezidento emocingi pranešimai nėra susiję su tuo, kad jo mylimiausiam kritikos objektui – Gabrieliui Landsbergiui sukanka keturiasdešimt metų. Gražus jubiliejus, kuris Lietuvos politikoje turi ir dar vieną simbolinę prasmę – galimybę  kandidatuoti į Lietuvos prezidentus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sausio 7-ąją rašė A. Navickas.

Jis pridūrė, kad sudėtinga rašyti apie politinės bendrijos, kuriai priklauso, lyderį. Tačiau pabrėžė rašysiantis tai, ką galvoja, – bus padlaižūnas, o kritikuoti gražios sukakties proga – kvaila.

„Todėl pasidalinsiu tik keliais pastebėjimais. Pamenu, kai pirmą kartą sutikau Gabrielių gyvai. Dirbau Bernardinai.lt ir buvau prikaupęs daug pastabų TS-LKD. Pabandžiau visas išlieti. Jis klausėsi, šypsojosi, nepyko, pabandė paaiškinti, kaip mato situaciją ir ko siekia. Paradoksalu, bet šis pokalbis ir tapo didžiausiu akstinu man apsispręsti pasukti į profesionalią politiką. Man patiko toks lyderis ir tikrai patikėjau TS-LKD atsinaujinimo perspektyvomis.

Antras epizodas – kai dalyvavome  2016 metų rinkimų kampanijoje, vis išgirsdavome kaltinimų, kad Vytautas Landsbergis sugriovė kolūkius ir man labai įstrigo Gabrieliaus spontaniškai ištartas atsakymas: liko dar sudėtingesnis uždavinys – sugriauti kolūkius, kurie įsitvirtinę mūsų galvose. Mano įsitikinimu, visi dabarties sunkumai ir kyla dėl to, kad sunku šių „kolūkių“ atsisakyti.

Šiandien Gabrielius yra patogus kritikos taikinys Lietuvoje. Neveltui Skardžius su Širinskiene kažkada juokėsi iš šaudyklos taikinio, prie kurio buvo parašyta „Gabrielius“. Vis dar ištraukiama „korta“, kad jo pagrindinis privalumas pavardė. Iš dalies, sutinku. Žmogus su „Landsbergio“ pavarde politikoje turi turėti geležinį stuburą, platininius nervus, idant išliktų. Drįstu teigti, kad Gabrielius jau šiandien yra solidus pasaulinio lygio politikas, išsiskiriantis greita reakcija, erudicija, retorika“, – liaupsių Užsienio reikalų ministrui negailėjo TS–LKD partijos vicepirmininkas.

Savo įraše A. Navickas užsiminė, kad nuo pat prisijungimo prie TS-LKD buvo kritikuojamas, kad yra „gabrielistas“.

Neabejoju, kad Gabrielius būtų geras prezidentas ir, svarbiausia, kad jis bręsta ir noksta kaip geras vynas. Tai reiškia, kad jo produktyviausi metai politikoje tikrai dar ateityje.

„Taip, esu. Nors dar labiau esu „užingridas“. Ir tikrai ne todėl, kad Gabrielius ir Ingrida užima įtakingus postus. Toks buvau ir opozicijos laikais, nes visiškai pasitikiu šiais politikais ir, manau, kad jie yra tikri lyderiai, kurie ir kitus skatina atsiskleisti. Nesu tikras, ar žmogus su Landsbergio pavarde gali tapti Lietuvos prezidentu. Tačiau neabejoju, kad Gabrielius būtų geras prezidentas ir, svarbiausia, kad jis bręsta ir noksta kaip geras vynas. Tai reiškia, kad jo produktyviausi metai politikoje tikrai dar ateityje.

Et, sunku rašyti, kai nenori pasakyti nieko, kas paskui būtų valkojama, nes yra labai daug žmonių, kurie įsitikinę, kad Gabrielius tėra įvaizdžio produktas. Galiu tik pasakyti, kad tikrai ne. Aš didžiuojuosi, kad tai politinei bendruomenei, kuriai priklausau, vadovauja toks lyderis. Gabrieliau, kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės. Beje, galiu patikinti, kad nuo keturiasdešimties gyvenimas tampa tik įdomesnis ir žavesnis. Tvirtybės“, – G. Landsbergiui linkėjo partijos pirmininko pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (239)

dėdė Ignas

Kol bus tokių, kurie net pamatę ar išgirdę žodį ,,Landsbergis" deda į kelnes, Landsbergių dinastija gyvuos.

jonas

Gal pasakysite, kokį turite pagrindą, taip manyti? Na, na.

Gabrys.

Jai gabrys but kitaicas ir gyventu KINIJOJE.Tai uz tokius darbelius jam butu mirties bausme arba jam skirtu cypes 263 metus.Uztektu kelioms kartoms.Lietuvai savo kvailumu pridare milijardinius nuostolius.Ir dabar y prezidentus.Į fekalijas jy ir daugiau niekur!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS