Turtingiausiais parlamentarais išlieka G. Landsbergis, V. Valkiūnas, A. Lydeka, V. Ąžuolas | kl.lt

TURTINGIAUSIAIS PARLAMENTARAIS IŠLIEKA G. LANDSBERGIS, V. VALKIŪNAS, A. LYDEKA, V. ĄŽUOLAS

Konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, su šeima pernai deklaravęs 18,49 mln. eurų turto, išlieka turtingiausiu politiku tiek Vyriausybėje, tiek Seime.

Valstybinės mokesčių inspekcijos trečiadienį paskelbtais duomenimis, G. Landsbergio ir jo sutuoktinės Austėjos Landsbergienės bendras turtas per metus išaugo 1,78 mln. eurų. Tiesa, didžiąją dalį, t.y. 18,1 mln. eurų šeimos turto deklaravo A. Landsbergienė, paties G. Landsbergio deklaruotas turtas siekia beveik 403 tūkst. eurų.

Antrasis turtingiausiųjų parlamentarų sąraše – Lietuvos regionų frakcijos atstovas Valdemaras Valkiūnas su 4,893 mln. eurų vertės turtu ir dar 40 tūkst. suteikta paskola, trečiasis – Liberalų sąjūdžio atstovas Arminas Lydeka su žmona nurodė pernai turėję 2,17 mln. eurų ir turintys 9 tūkst. eurų paskolą.

Ketvirtoje vietoje pagal 2021-ųjų deklaracijų duomenis – Seimo „valstietis“ Valius Ąžuolas su sutuoktine, turėjęs 1,87 mln. eurų turto, jis taip pat buvo paėmęs 175 tūkst. eurų paskolą.

Penktoje vietoje – energetikos ministras ir parlamentaras konservatorius Dainius Kreivys, su šeima pernai turėjęs 1,47 mln. turto, jis su žmona paėmęs ir 285 mln. eurų paskolą.

Opozicinės Lietuvos regionų frakcijos seniūnas Jonas Pinskus su sutuoktine, Širvintų mere Živile Pinskuviene deklaravo 1,23 mln. eurų turto ir 90 tūkst. eurų paskolą, dar 142 tūkst. eurų jie nurodė paskolinę patys.

Toliau rikiuojasi konservatorius Kazys Starkevičius ir jo sutuoktinė – jie nurodė turintys per 980 tūkst. eurų, taip pat turėjo beveik 104 tūkst. eurų paskolą.

Opozicinių Socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas su žmona deklaravo 853 tūkst. eurų turto ir 116 tūkst. eurų pasiimtą paskolą.

Dar kelių parlamentarų šeimų turtas viršija 0,7 mln. eurų, likusiųjų nesiekia 0,5 mln. eurų.

Mažiausiai iš parlamentarų asmeninio turto deklaravo Darbo partijos frakcijos atstovas Vytautas Gapšys – 4,3 tūkst. eurų, nors jo ir sutuoktinės bendra turto vertė siekė 109 tūkst. eurų. Regionų frakcijos narė Beata Petkevič nurodė pati turinti 5 tūkst. eurų vertės turto, o kartu su sutuoktiniu – 240 tūkst. eurų.

5,5 tūkst. eurų turto nurodė turintis valdančiosios Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius, be kita ko, jis deklaravo paėmęs ir per 25 tūkst. eurų paskolą. Konservatorius Justas Džiugelis deklaravo 8,3 tūkst. eurų vertės turtą ir 92 tūkst. eurų paskolą, Regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė asmeniškai turėjo 8,4 tūkst. eurų turto, su sutuoktiniu – 19 tūkst. eurų ir beveik 17 tūkst. eurų paskolą.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė su vyru nurodė sukaupę beveik 353 tūkst. eurų vertės turto ir turintys 140 tūkst. eurų paskolą.

Kitų valdančiųjų frakcijų vadovai, Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas su šeima deklaravo 269 tūkst. turto ir 219 paskolą, Liberalų sąjūdžio seniūnas Eugenijus Gentvilas pernai nurodė turėjęs 351 tūkst. eurų vertės turto.

Opozicinės Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas su žmona turėjo 147 tūkst. eurų turto ir beveik 94 tūkst. eurų paskolą.

Taip pat opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ vadovas Linas Kukuraitis deklaravo 355 tūkst. eurų turto ir 16 tūkst. eurų paskolą.

Opozicinių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos seniūnė Aušrinė Norkienė su vyru deklaravo 215 tūkst. eurų turto ir 24 tūkst. eurų paskolą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nesakau

Kai kurie tikrai stengiasi, dirba, gabus, moka sukurti FB, Google,žaidimus,tektonika, ir pan, kiti milijonus uždirba vergų dėka (maxi, ma, logistika ypač, ir pan...) Kiti vagia Lietuvos biudžeto pinigus per dėdės,tėvelių ir kitas pažintis ir pan. Taigi visokių yra. Bet kas keisčiausia tie kurie vagia tuos pinigus, jie lieka nenubausti...

Anonimas

RUSIJA VISKĄ ATIMS IR IŠVEŽ Į SIBIRĄ JAU GREIT

Keista, kad prie šito straipsnio komentarų neuždraudė

Valdžios subinlaižių sisteminė spauda nenori žinoti žmonių nuomonės, nes ji nesutampa su landsberhginės gaujos svaičiojimais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS