„Tvarkiečiai“ dar laukia ministro ir viceministro portfelių | kl.lt

„TVARKIEČIAI“ DAR LAUKIA MINISTRO IR VICEMINISTRO PORTFELIŲ

Prie valdančiosios koalicijos prisijungę „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai tikisi šį mėnesį deleguoti kultūros viceministrą, o artimiausiais mėnesiais pasiūlyti ir ekonomikos ministro kandidatūrą.

Ministro pozicija turėtų atsilaisvinti lapkritį, jei dabartinis ministras „valstietis“ Virginijus Sinkevičius bus patvirtintas eurokomisaru.

„Jei gerbiamas Sinkevičius išeis į Europą, tada atsiranda vieta. Bet jei jis neišeis, mes negalime ieškoti, ko nepametę. Taip pat yra pažadėta, kad kultūros viceministras bus mūsų vienas žmogus. Kada tik bus duotas sutikimas, mes staigiai žmogų surasime. Prasidėjus Seimo naujai sesijai per savaitę tai turėtų išsispręsti“, – žurnalistams sakė „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius.

Kiek supratau iš premjero ir iš gerbiamo Karbauskio, kad jie savo pažadus vykdys.

„Kiek supratau iš premjero ir iš gerbiamo Karbauskio, kad jie savo pažadus vykdys“, – pridūrė politikas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Socialdemokratų darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui“ bei LLRA-KŠS liepos pradžioje sutarus dėl valdančiosios koalicijos, atnaujintame Ministrų kabinete „tvarkiečiai“ kol kas neturi savo atstovų.

Pagal sutartį, numatyta, jog jie dalinsis valdymu su „valstiečiais“ Kultūros ministerijoje. Taip pat pagal sutartį „tvarkiečiams“ turėjo atitekti krašto apsaugos ministro postas, tačiau prezidento prašymu ministru palikus Raimundą Karoblį, „tvarkiečiai“ prašo galimybės deleguoti ekonomikos ministrą.

Seimo sesija prasideda rugsėjo 10 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS