„Tvarkiečių“ lyderis R. Žemaitaitis sieks perrinkimo | kl.lt

„TVARKIEČIŲ“ LYDERIS R. ŽEMAITAITIS SIEKS PERRINKIMO

Parlamentinio „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis sako sieksiantis perrinkimo rudenį vyksiančiuose partijos pirmininko rinkimuose.

„Dalyvausiu. Ta komanda, kuri buvo sukurta prieš dvejus metus, parodo, kad galime pasiekti rezultatų“, – BNS po šeštadienį Raseiniuose vykusio „tvarkiečių“ tarybos posėdžio sakė R. Žemaitaitis.

„Dabar esame pakilime, bandome realizuoti duotus pažadus rinkėjams, o jeigu mums pavyks, bus labai smagu ir labai gerai“, – pridūrė jis.

Taryba patvirtino, kad partijos pirmininkas dvejų metų kadencijai bus renkamas kongrese rugsėjo 29 dieną.

Pasak Seime dirbančio R. Žemaitaičio, kandidatus į partijos lyderius kels skyriai.

R. Žemaitaitis „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininku buvo išrinktas 2016 metais. Jis šiose pareigose pakeitė ilgametį partijos vadovą, europarlamentarą Rolandą Paksą.

Tarybos nariams šeštadienį taip pat buvo pristatytos derybos dėl bendradarbiavimo Seime su valdančiosiomis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

„Informavau, kokie yra mūsų siūlymai, koks galėtų būti pamąstymas. Kartu buvo pasakyta, kad kai bus su koalicija suderintas susitarimas, jį dar apsvarstys partijos valdyba“, – teigė R. Žemaitaitis.

Frakcijų susitarimą „tvarkiečiai“ ketina pasirašyti rugpjūčio pabaigoje. Jie valdantiesiems yra įteikę 15 pasiūlymų punktų, ką reikia nuveikti dar šią Seimo kadenciją.

Jie norėtų į bendradarbiavimo susitarimą įtraukti įsipareigojimą, kad minimali mėnesio alga siektų ne mažiau kaip 50 proc. vidutinio atlyginimo, o vidutinis darbo užmokestis kitąmet būtų 1000 eurų, kad būtų įteisinti tiesioginiai seniūnų rinkimai, tarėjų institutas teismuose, nustatytas lengvatinis 9 proc. tarifas gaminant šilumą naudojamam kurui, gerokai padidintas finansavimas neformaliam ugdymui, įvestos privalomos gyventojų apklausos savivaldybėse.

Taip pat „tvarkiečiai“ siekia riboti didžiųjų prekybos centrų darbo laiką savaitgaliais, sudaryti galimybę darbo užmokestį mokėti keturis kartus per mėnesį, daugiau lėšų skirti būsto renovacijai.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ Seime turi septynis narius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija – 55, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija – 11 narių.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ naujausiais duomenimis, „Tvarka ir teisingumas“ yra trečia pagal populiarumą partija Lietuvoje – už ją balsuotų 6,8 proc. rinkėjų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Viena 'partija' (nuogą) komunizmą žadėjo, kita - tapšnojimą tualetiniu popieriumi apsivyniojus.

Keturi Šančiokai

Labai reikalinga partija , nuostabioji , išmintingoji , paties kukliausio , darbščiausio , elegantiškiausio lyderio anuomet įkurta . Tik ji ir ji nuves mus .

tai

atsiklausk paksiuko nes zemaitis uzsispyres gali nesutikt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS