Uostamiesčiui – aplinkos ministro dėmesys | kl.lt

UOSTAMIESČIUI – APLINKOS MINISTRO DĖMESYS

Klaipėdoje išrinkto Seimo nario Dainiaus Kepenio iniciatyva penktadienį uostamiestyje viešėjęs aplinkos ministras Kęstutis Navickas domėjosi uostamiestyje veikiančių įmonių darbu, numatoma jų plėtra. Tarp gausybės ministro ir klaipėdiečių Seimo narių delegacijos metu aptartų klausimų dėmesio nestigo bendrovės "Branda" skleidžiamų kvapų klausimui, kitų bendrovių planuojamoms naujoms veikloms, uosto bei miesto ateities planams.

Įvardijo problemą

Visą dieną uostamiestyje viešėjęs aplinkos ministras K.Navickas ir Seimo narių delegacija lankėsi Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre (KRATC), atliekų deginimo gamykloje "Fortum", aptarė numatomus uosto bei miesto ateities planus, atsakė į gyventojams rūpimus klausimus.

Apibendrindamas vizitą K.Navickas kaip vieną didesnių miesto problemų įvardijo bendrovę "Branda" ir ją pavadino tiesiog nebrandžia.

Pasak ministro, būtina sutelkti reikalingus "įrankius" į atsakingų institucijų rankas ir imtis spręsti jau ilgą laiką gyventojus piktinantį nemalonių kvapų klausimą.

Pašnekovas pripažino, kad kai kurių procesų žaibiškai atšaukti nebus galima, tačiau ketinama bendradarbiauti su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentu ir ieškoti sprendimo variantų.

Palaiko KRATC planus

Vizito metu ministras ir kitų atvykusiųjų delegacija lankėsi ir KRATC.

Ši bendrovė jau kurį laiką siekia imtis sudegintų atliekų pelenų perdirbimo, kai naudojant šiuolaikines technologijas atskiriami metalai ir likęs šlakas tampa aplinkai nepavojinga bei panaudoti tinkama medžiaga.

Tiesa, šie KRATC planai kol kas dar nepradėti įgyvendinti, mat derinimo procedūros stringa.

Aplinkos ministras tokios bendrovės idėjos atmesti nebuvo linkęs, todėl tikėtina ateityje KRATC bus galimybės pagaliau pradėti veiklą, kuriai ruošiamasi jau kurį laiką.

"Bendra idėja man yra suprantama, priimtina. Turiu pasitikslinti dėl išplovimo. Jeigu iš šlako neišplaunamos pavojingos medžiagos, jeigu jis yra fiziškai stabilus, tikrai esame už tai, kad būtų leista jį naudoti", – patikino K.Navickas.

Išklausė ir gyventojus

Apibendrinant vizitą aptarti ir kiti klausimai – miesto valdžios ir gyventojų atstovai ne kartą akcentavo būtinybę atsakingai bei principingai derinti miesto ir uosto ateities planus.

Klaipėdos valdžios atstovai neslėpė nuogąstavimų dėl uosto plėtros planų ir esą nevykstančio dialogo, o uosto atstovai patikino, kad tylomis pragaištingų planų nekurpia ir yra pasirengę jais pasidalyti.

Taip pat nagrinėtas Klaipėdoje numatomo įkurti krematoriumo klausimas. Gyventojų atstovai turėjo progą savo poziciją išdėstyti aplinkos ministrui, kuris patikino, kad pateikta informacija bus vertinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Viešųjų ryšių seimo nario akcija - neva kažką atsivežė - tai ne vežtis reikia, reikia įstatymo projektą parengti, kas iš tų plepalų...tuščia vieta ir tiek.

džiaugiuosi

na šaunuolis seimo narys Kepenis , pasirūpino klaipėdiečių bėdomis . Atsivežė ir ministrą . Pliusas :) Dirba konstruktyviai , o ne pliauškia vėjus ir gaišina laiką .

Blinda

"Klaipėdos valdžios atstovai neslėpė nuogąstavimų dėl uosto plėtros planų ir esą nevykstančio dialogo, o uosto atstovai patikino, kad tylomis pragaištingų planų nekurpia ir yra pasirengę jais pasidalyti." Ar nejuokinga? Kas valdo miesta? Gal uostas?!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS