URK parengė rezoliuciją dėl karo Ukrainoje: atsakomybė tenka ir A. Lukašenkai | kl.lt

URK PARENGĖ REZOLIUCIJĄ DĖL KARO UKRAINOJE: ATSAKOMYBĖ TENKA IR A. LUKAŠENKAI

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) parengė rezoliuciją „Dėl Rusijos ir Baltarusijos agresijos prieš Ukrainą“.

URK komiteto pirmininkė Laima Liucija Andrikienė teigia, kad į rezoliucijos projektą, kurį ketinama teikti neeilinėje Seimo sesijoje, buvo įtraukta ir Baltarusija, įvertinus tai, kad atsakomybė už ataką prieš Ukrainą tenka ne tik Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, bet ir Baltarusijos režimo lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai.

„Yra parengtas rezoliucijos projektas dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą. Toks originalus pavadinimas. Dabar mes jį papildėme, įvertinę situaciją, kadangi Baltarusija dalyvauja. Iš jos teritorijos juda šarvuočiai, karinė technika į Ukrainą“, – Eltai teigė L. L. Andrikienė.

„Iki galo dar nežinome, iš kur buvo paleistos balistinės ir sparnuotosios raketos naktį ir ankstyvą rytą, bet tai nustatinėjama“, – pridūrė ji.

Iki galo dar nežinome, iš kur buvo paleistos balistinės ir sparnuotosios raketos naktį ir ankstyvą rytą, bet tai nustatinėjama.

Todėl, pasak URK pirmininkės, pakoreguotas rezoliucijos pavadinimas yra „Dėl Rusijos ir Baltarusijos agresijos prieš Ukrainą“.

„Tikiuosi, kad bus priimta ši rezoliucija, todėl, kad frakcijų vadovai dalyvavo redaguojant jos baigiamąjį variantą ir visa atsakomybė už tai, kas vyksta, tenka ne tik Vladimirui Putinui, bet ir Aliaksandrui Lukašenkai“, – taip pat pažymėjo politikė.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį teigė, kad griežtas sankcijas būtina skelbti ne tik Rusijai, bet ir Baltarusijai, kurios teritorija naudojasi karinius veiksmus prieš Ukrainą pradėję rusų kariai. Tą šalies vadovas teigia ketinąs siūlyti ketvirtadienio vakarą rengiamoje Europos Vadovų Taryboje (EVT).

ELTA primena, kad Rusijos prezidentas V. Putinas ketvirtadienio paryčiais paskelbė, jog pradeda karinę operaciją prieš Ukrainą. Iš karto Rusijos kariuomenė atakavo Ukrainą daugelyje vietų. V. Putinas savo kalboje pareiškė, kad užpuolimo tikslas – „demilitarizuoti ir denacifikuoti“, bet ne okupuoti Ukrainą. Jis įspėjo kitas šalis nesikišti, nes priešingu atveju pagrasino tokiu atsaku, kuris „nuves prie pasekmių, kurių dar nepatyrėte savo istorijoje“.

Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalies kariuomenė nedalyvauja Rusijos vykdomame Ukrainos puolime.

Gairės: Seimas, URK, rezoliucija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS