URM įspėjo Rusijos atstovą Lietuvoje A. Elkiną dėl tikrovės neatitinkančių teiginių | kl.lt

URM ĮSPĖJO RUSIJOS ATSTOVĄ LIETUVOJE A. ELKINĄ DĖL TIKROVĖS NEATITINKANČIŲ TEIGINIŲ

  • 8

Užsienio reikalų ministerija (URM) trečiadienį išsikvietė Rusijos laikinąjį reikalų patikėtinį Aleksandrą Elkiną ir įspėjo jį dėl tikrovės neatitinkančių teiginių apie Lietuvą.

Protestas šiam diplomatui pareikštas dėl jo teiginių Rusijos valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ apie dvišalių santykių būklės priežastis, Kaliningrado tranzito modalumus bei Rusijos piliečių teises, nurodė ministerija.

Laikinasis reikalų patikėtinis griežtai įspėtas, kad jei jo klaidingi ir klaidinantys pasisakymai kartotųsi, Lietuva imsis papildomų atsakomųjų priemonių.

Lietuvos diplomatai pokalbio metu pabrėžė, kad dvišaliai santykiai tarp Lietuvos ir Rusijos dramatiškai pablogėjo dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą, vykdomų karo nusikaltimų prieš Ukrainos civilius gyventojus ir karius.

Rusijos laikinajam reikalų patikėtiniui pabrėžta, kad Migracijos departamentas, veikdamas pagal savo kompetenciją ir nacionalinius įstatymus, turi teisę pagrįstai panaikinti užsieniečiams leidimus gyventi Lietuvoje. Nesutinkantys su Migracijos departamento sprendimais asmenys gali juos skųsti teismams.

Taip pat buvo nurodyta, kad Lietuva laikosi prisiimtų įsipareigojimų ir užtikrina asmenų tranzitą per Lietuvos teritoriją. Krovinių vežimo per Lietuvos teritoriją kontrolė, anot ministerijos, atliekama vadovaujantis Europos Sąjungos ir nacionaliniais teisės aktais.

A. Elkinas „RIA Novosti“ vasario pabaigoje paskelbtame interviu teigė, kad Rusijos ir Lietuvos santykiai, įskaitant prekybinius ir ekonominius ryšius, beveik žlugo Vilniaus iniciatyva. Diplomatas pareiškė, kad Lietuva deda „visas pastangas“, kad santykiai žlugtų apskritai.

Rusijos atstovas taip pat kaltino Lietuvos pusę kuriant dirbtinas kliūtis tiek keleiviniam, tiek krovinių Kaliningrado tranzitui. Jis taip pat sakė, kad Lietuva pažeidžia joje gyvenančių Rusijos piliečių teises, nepratęsdama jiems leidimų gyventi.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Taigi

Teisybę pasakė.

tam --,,parmazonas,,, o prie ko cia rusijos ambasada

kada lietuvos URM , migracijos tarnyba , grybauskaite, simonyte , cmile su kasciunais ir bilotaitem --tuos ukrainiecius--rusus , baltarusiu -opozicijos rusus --simtais tukstanciu priiminejo y lietuva per siena , dalino butus, pasalpas , paskolas state mokyklas , darzelius ,lopselius ....o dabar jau snukius issiepe visus veja perverte juos jau is ,,,ukrainieciu ,, kuriuos persekioja rusai ukrainoj ,, y rusu --is ukrainos...Nereikejo priiminet --siandien bedos nebutu , o jei priemet tylekit ... rusu ambasadorius viusiskai teisus.

cha ... Lietuvos URM ispeja Rusijos diplomata,.

del jo issakytos tiesos, Butent taip ir yra ir ta mato visa lietuva ,kad tik lietuvos URM dunduku deka suzlugdytos visos teigiamos perspekttyvos tiek su rusija , tiek su baltarusija ... vietoj rusijos ambasadoriaus spjauciau lietuvos URM pridurkms melagiams y snuky....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS