URM: tikimės, kad ambasados uždarymas nepakankenks bendradarbiavimui su Austrija | kl.lt

URM: TIKIMĖS, KAD AMBASADOS UŽDARYMAS NEPAKANKENKS BENDRADARBIAVIMUI SU AUSTRIJA

  • 4

Lietuvos užsienio reikalų ministerija tikisi, kad Austrijos sprendimas 2018 metų rudenį uždaryti ambasadas Baltijos šalyse nepakenks Lietuvos ir Austrijos bendradarbiavimui.

„Tai Austrijos sprendimas. Tačiau tikimės, kad glaudus bendradarbiavimas ‎tarp Lietuvos ir Austrijos bus išlaikytas ir toliau - tiek dvišaliu lygmeniu, tiek Europos Sąjungos bei kitose tarptautinėse organizacijose“, - BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.

Austrijos užsienio reikalų ministras Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas) penktadienį pareiškė, jog optimizuodama atstovybių tinklą Austrija 2018 metų rudenį ketina uždaryti ambasadas Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Maltoje. Austrijos naujienų agentūros APA teigimu, S.Kurzas žurnalistams sakė, kad sprendimas uždaryti šias ambasadas priimtas atsižvelgiant į tai, kad jos „gerokai atsilieka“ teikdamos konsulines paslaugas ir ekonominio bendradarbiavimo srityje.

S.Kurzas taip pat tvirtino, sprendimas uždaryti ambasadas Baltijos šalyse nėra susijęs su dabartine politine padėtimi ir Rusijos keliama grėsme.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jei uždaro

tai gal golovatovui postą ruošia?

Kubus

Koncitai vieta atlaisvino, geju lygai pastatai reikalingi... :)

Savanoris

Austrijoje būtina uždaryti ir ambasadą ir visus visų sričių biurus. Užteks, kad bus Vokietijoje. Juk Austrija tokia... ,,valstybė"....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS