Už kanceliarines lėšas per pusantrų metų triskart keitė stabdžių kaladėles: galiu persižegnoti | kl.lt

UŽ KANCELIARINES LĖŠAS PER PUSANTRŲ METŲ TRISKART KEITĖ STABDŽIŲ KALADĖLES: GALIU PERSIŽEGNOTI

  • 2

Buvęs ilgametis Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas tvirtina, kad kanceliarines lėšas leido sąžiningai, už jas atsiskaitė švariai ir nieko įtartino savo pateiktose sąskaitose nemato. Akyliesiems „KK2“ žurnalistams pasirodė kitaip. Jiems užkliuvo nuolat dylantys tarybos nario stabdžiai, ypač kai jie dilo karantino metu.

Nuo 2020 m. balandžio iki 2021 m. birželio V. Dačkauskas triskart keitė automobilio guolius ir dar triskart – stabdžių kaladėles. Anot jo, teko daug važinėti. LNK primena, kad tuomet, kai V. Dačkauskas svilino stabdžius, buvo pats karantino įkarštis, o judėjimas buvo ribojamas.

„Nieko keisto nemanau, galiu persižegnoti. Tikrai, viskas čia sąžiningai padaryta ir niekur nieko nėra prirašyta, nėra sukčiauta“, – tikino Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys.

Už kanceliarines lėšas jis 2020 m. balandį  keitė stabdžių kaladėles ir guolius. Po pusmečio, spalį, vėl keitė kaladėles ir guolius. 2021 m. sausį – vėl guolius ir stabdžių vamzdelius, o birželį – vėl kaladėles.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Teko daug važinėti. Važinėju po renginius ir panašiai. Teko remontuoti, prižiūrėti, juolab kad vieną iš savo pagrindinių mašinų buvau sudaužęs važiuodamas į renginį. Paskui važinėjau su kita savo mašina“, – sakė Vaclovas Dačkauskas.

Remiantis ekspertų skaičiavimais, automobilio stabdžių kaladėlės gali būti naudojamos 40 tūkst. kilometrų. Savąsias V. Dačkauskas keitė triskart per pusantrų metų. Pasibaigus karantinui ir judėjimo apribojimams, baigėsi ir tarybos nario kaladėlių remontai.

„Mano mašina nebuvo nauja, ne naują ją pirkau – „Mazda“ dešimties metų. Ne vienas guolis mašinoje yra“, – kalbėjo pašnekovas.

Mano mašina nebuvo nauja, ne naują ją pirkau.

Paklaustas, ar šiemet jau keitė guolius, V. Dačkauskas atsakė teigiamai. Greitu metu planuoja keisti ir stabdžių kaladėles.

„Techninę apžiūrą dabar praeis, tai žiūrėsime – tikriausiai reikės keisti“, – sakė V. Dačkauskas.

„Skaidrinam“ tyrimo Klaipėdos rajone netikėtumai – laidoje „KK2“ per LNK.LT ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Onė

Moki žegnotis???

na, matomi viena koja gazavo

antra ant stabdziu myne .... atimt pridurkuj masina ir visas kanceliarines ismokas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS