Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis išvyksta vizito į Italiją | kl.lt

UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS G. LANDSBERGIS IŠVYKSTA VIZITO Į ITALIJĄ

  • 9

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį išvyksta dviejų dienų vizito į Italiją, kur susitiks su šios šalies kolega, parlamento atstovais, lietuvių bendruomene ir Vatikano atstovu.

Lietuvos diplomatijos vadovas ir Italijos užsienio reikalų ministras Luigi Di Maio (Luidžis Di Majas) aptars dvišalius santykius, saugumo situaciją regione, svarbiausius Europos Sąjungos ir NATO darbotvarkės klausimus, santykius su Rusija ir Kinija, situaciją Baltarusijoje ir Ukrainoje, Rytų partnerystės iniciatyvą.

G. Landsbergis taip pat susitiks su Italijos Deputatų rūmų pirmininku Roberto Fico (Robertu Fiku), Užsienio ir Europos reikalų komiteto pirmininku Piero Fassino (Pjeru Fasinu), Senato vicepirmininke Paola Taverna ir Gynybos ministru Lorenzo Guerini (Lorencu Gveriniu).

Vizito Romoje metu ministras bendraus ir su Lietuvių bendruomenės Italijoje valdybos nariais, o su Romoje veikiančių politikos tyrimų centrų vadovais aptars Rytų kaimynystės politikos klausimus.

Gegužės 12 dieną, trečiadienį, G. Landsbergis lankysis Vatikane, kur susitiks su Šventojo Sosto Valstybės sekretoriato sekretoriumi ryšiams su šalimis, arkivyskupu Paulu Gallagheriu (Polu Galageriu).

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

gandratroliams

ruskiai troliai su gandragalviais loja,reiškia turime gerą ministrą

A

Anonimas- gal anonistas .

Jo

Jeigu kremliaus šuniukai puola, reiškia ministras dirba puikiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS