V. Čmilytė-Nielsen apie Kaliningrado tranzitą: nepilkime vandens ant propagandos malūno | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN APIE KALININGRADO TRANZITĄ: NEPILKIME VANDENS ANT PROPAGANDOS MALŪNO

  • 0

Problemą dėl dalies prekių pervežimo iš Rusijos į Kaliningrado sritį ribojimo pučia Rusijos propaganda, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„99 proc. prekių, keleiviai važiuoja ir vyksta, mes šiandien kalbame apie 1 proc., ir tikrai nepilkime vandens ant propagandos malūno, nes, kaip žinoma, problema išpučiama Rusijos propagandos, palyginti su tuo, kas yra dabar“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Anot jos, su Europos Komisija (EK) dabar vykstančios konsultacijos dėl sankcijų įgyvendinimo yra labiau techninio pobūdžio, bet plačiau V. Čmilytė-Nielsen jų nekomentuoja.

Nepilkime vandens ant propagandos malūno.

„Yra tam tikros gairės, kurios, matyt, netrukus bus paviešintos. Kadangi procesas dar vyksta, dar derinamos, kalbėti apie tai labai konkrečiai yra labai per anksti“, – teigė ji.

Prieš pusantros savaitės įsigaliojus ES sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą, ir nurodė tai padariusi remdamasi EK išaiškinimu.

Maskva sako, kad tranzito ribojimais pažeidžiami tarptautiniai susitarimai ir pagrasino atsaku.

Reaguodama į situaciją, EK šiuo metu rengia atnaujintas gaires dėl sankcijų.

Prezidentūroje pirmadienį susirinkę šalies vadovai sutarė „dėl pagrindinių principų ir pamatinių nuostatų“, konsultuojantis su EK.

Gairės: Viktorija Čmilytė-Nielsen, Kaliningradas, tranzitas, Karaliaučius, karas Ukrainoje, propaganda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS