V. Čmilytė-Nielsen: R. Karbauskio šūvis gali kliudyti ne tik R. Masiulį | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: R. KARBAUSKIO ŠŪVIS GALI KLIUDYTI NE TIK R. MASIULĮ

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio kaltinimai buvusiam susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui dėl susijusių asmenų įdarbinimo valdantiesiems gali grįžti bumerangu, nes, tvirtina opozicijos atstovė, premjeras Saulius Skvernelis taip pat savo komandoje yra įdarbinęs senų pažįstamų.

Politikės manymu, toks R. Karbauskio žingsnis kaip tik gali paskatinti iš politikos pasitraukusį R. Masiulį grįžti.

„Ramūno Karbauskio šūvis gali kliudyti ne tik R. Masiulį, bet ir premjerą, nes savo komandoje senų bendražygių turi ir premjeras. Šis pasirinktas kelias yra labai rizikingas ir gali dar bumerangu grįžti patiems valdantiesiems“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, S. Skvernelis susidariusios situacijos nekomentuoja, nes supranta, kad ir jo komandoje yra seniai pažįstamų žmonių.

„R. Karbauskis tikriausiai netyrinės, bet premjeras šioje situacijoje yra ganėtinai ramus ir nekomentuoja jos, matyt suprasdamas, kad norint galima surasti panašių sąsajų“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Vis dėlto politikė teigė, kad R. Karbauskio bandymas parodyti, jog R. Masiulis buvo prastesnis susisiekimo ministras nei Jaroslavas Narkevičius, nepavyks.

Čia toks pakankamai elementarus būdas vieną skandalą užgožti kitu, kuris neva yra labiau dėmesio vertas.

„R. Karbauskiui tenka labai sudėtingas uždavinys – įrodyti, kad R. Masiulis yra kažkuriuo būdu prastesnis ministras už J. Narkevičių ir manau, kad tai galų gale nepavyks. (...) Čia toks pakankamai elementarus būdas vieną skandalą užgožti kitu, kuris neva yra labiau dėmesio vertas“, – konstatavo V. Čmilytė-Nielsen.

Kartu politikė pabrėžė, kad šie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko R. Karbauskio kaltinimai buvusiam ministrui kaip tik gali paskatinti R. Masiulį grįžti į politiką.

„Gali pakenkti, gali kaip tik paskatinti grįžti į politiką. Kontekstas, aišku, sudaromas – tam tikras šešėlis užmetamas ant iki tol labai populiaraus ir aukštai vertinamo ministro, bet kai pagrindiniu kaltintoju tampa R. Karbauskis, kuris jau seniai žinomas vendetų meistras, (...) tai natūralu, kad į tai žmonės turėtų žiūrėti su tam tikru skepsiu ir šito tikrai bus“, – teigė Liberalų sąjūdžio lyderė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį valdančiųjų lyderis R. Karbauskis paviešino anksčiau žadėtą sąrašą asmenų, kuriuos, kaip tvirtina „valstiečių“ pirmininkas, Susisiekimo ministerijai pavaldžiose institucijose įdarbino buvęs ministras R. Masiulis.

R. Karbauskis kreipiasi į STT, kad ši įvertintų, ar buvęs energetikos, o vėliau – ir susisiekimo ministras R. Masiulis bei su juo susiję asmenys nekūrė įsidarbinimo aukštose pareigose valstybinėse įmonėse schemų.

Tuo tarpu pats R. Masiulis teigė, kad tokie kaltinimai yra neargumentuoti ir nemaža dalis jų yra paremti melu.

„Ramūnas Karbauskis dabar kaip politinis „Grigeo“ vamzdis – pila visas srutas jau nerinkdamas nei žodžių, nei argumentacijos. Per tą trumpą laiką, kiek aš susipažinau, ir melo yra nemažai, yra paminėtos sąsajos su žmonėmis, kurių nėra. Net nežinau, kaip vertinti žmogiškai, nes tiesiog ta informacija kaip srautas srutų plaukia“, – kalbėjo R. Masiulis.

Ekonomikos ministro klausimas

V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad prezidentui Gitanui Nausėdai nėra pagrindo skubinti sprendimo dėl Luko Savickio kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

„Nematau jokios priežasties jam (prezidentui – ELTA) skubėti tai daryti. Galbūt situacijai pasikeitus, įvykus kažkokiems įvykiams, kurių mes šiandieną gal dar ir negalime prognozuoti, gali ir pritarti, bet šiandieną jam kažkuria prasme nusileisti šituo klausimu būtų nereikalinga“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Premjeras S. Skvernelis praėjusį penktadienį pateikė prezidentui G. Nausėdai L. Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą. ELTA primena, kad ši ministro kėdė atsilaisvino, kai V. Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.

Kaip antradienį žurnalistams teigė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, šiuo metu valdantieji tiesiog laukia šalies vadovo verdikto. Politikas užsiminė, kad, prezidentui nesuskubus pritarti teikiamai kandidatūrai, Ekonomikos ir inovacijų ministerija, ko gero, dirbs su laikinu ministru dar pusantro mėnesio.

Savo ruožtu Prezidentūra ketvirtadienį patikino, kad kiek užtrukęs premjero pateiktos L. Savicko kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus svarstymas susijęs tik su vertybiniu šalies vadovo siekiu paskirti patį geriausią ministrą.

Eugenijus Jovaiša, D. Labučio nuotr.

Pasigedo E. Jovaišos

V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad darbo grupėje, rengiančioje partijų susitarimo dėl švietimo projektą, nebedalyvauja jos pirmininkas „valstietis“ Eugenijus Jovaiša. Seimo narė mano, kad valdantieji paprasčiausiai nebenori dalyvauti projekto rengime, nes „valstiečių“ lyderiai įsižeidė dėl projektui išsakytos kritikos.

„Vakar buvo pirmasis susitikimas tos mūsų švietimo grupės ir aptarėme darbo planą, tai jis vyksta ir mūsų tikslas yra parengti pagrindą kokybiškesniam švietimui ir sudaryti prielaidas susitarimui, kuris būtų ilgalaikis, bet pakibo ta prasme, kad mes šiandieną galime sakyti, kad neturime pirmininko grupėje, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen, akcentuodama, kad nepaisant to grupė tęsia darbą toliau.

Liberalų sąjūdžio pirmininkės teigimu, E. Jovaiša susitarimo dėl švietimo rengime nedalyvauja greičiausiai dėl to, kad valdančiųjų lyderiui Ramūnui Karbauskiui nepatiko išsakyta kritika.

Jis nebedalyvauja procese, galiu daryti tik prielaidą, kad galbūt R. Karbauskiui, matyt, nepatiko išsakyta kritika.

„Jis nebedalyvauja procese, galiu daryti tik prielaidą, kad galbūt R. Karbauskiui, matyt, nepatiko išsakyta kritika, nes E. Jovaiša šiaip pakankamai kritiškai pasisakė apie Vyriausybės parengtą projektą, apie tą juodraštį, kuris buvo išdalintas partijų atstovams ir paskelbtas viešai. Mano galva, jis kaip tik entuziastingai norėjo įsitraukti į darbą Seime, bet šiandieną jis tos grupės veikloje nedalyvauja“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen mano, kad „valstiečiai“ paprasčiausiai nebenori, kad jų atstovai būtų šioje grupėje.

„Tokio pareiškimo ar oficialios pozicijos dar nebuvo. Dėl to geriausia šioje vietoje būtų, kad jam pačiam būtų užduotas klausimas dėl priežasčių, kodėl bent jau kol kas nedalyvauja. Bet aš darau prielaidą tokią, kad yra kažkoks valstiečių lyderių įsižeidimas“, – savo nuomonę išsakė politikė.

Nepaisant to, Seimo narės teigimu, darbo grupė dokumentą planuoja rengti toliau.

„Tai bus dokumentas, kuris bus skirtas visiems pasirašyti ir mūsų tikslas yra parengti kokybiškesnį susitarimą, dokumentą, negu tas, kuris buvo parengtas Vyriausybėje ir pateikti jį Seimui. O kas po juo pasirašys ir kada, aš galvoju, kad tai jau yra antras žingsnis. Svarbu, kad švietimas netaptų politinių manipuliacijų objektų, kaip dabar, man atrodo, bandoma tą padaryti, – patikino V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi Liberalų sąjūdžio pirmininkė laikosi pozicijos, kad partijų susitarimą dėl švietimo iki kadencijos pabaigos pasirašyti nėra realu.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Šiaulių KGB

Čmilės tėvas sovietmečiu buvo KGB agentėlis, sekė ir pridavinėjo tuos, kurie kalbėjo prieš valdžią. Vietinis ar nevietinis ruselis, boksioras "iš profesijos". Tokių palikuonys, susilietuvinę pavardes, buvo priimti į Ožio tvartą.

Aha

Karbauskio šūvis taiklus. Nes visos kalės suskato loti.

Gyvūnėlių psichologė

Nepavyko Naisių komunisto vaikui pirmas buvimas Seime , su Prunskienės globa , sakant : ) Nepavyko su pirma žmona . Su antra , miegančia Ispanijoje viengulėje lovytėje . Su Greta iš Range Roverio mašinytės . Turtingas ir vargingas ------ tokia diagnozė . Nelemta likimo ( ir prigimties , ir karmos ) būti politiku . Eik , Ramūnėli , kombainą vairuot . Eik , Karbauskėli , trąšų šiupeliuot . Taip mes eilėraščiu pagerbiame žlungantį politiką , vienžo ..... :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS