V. Čmilytė-Nielsen: S. Gentvilas turi visišką mano pasitikėjimą | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: S. GENTVILAS TURI VISIŠKĄ MANO PASITIKĖJIMĄ

Vertindama aplinkos ministrui pastaruoju metu žeriamą kritiką, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad jis turi visišką jos pasitikėjimą.

„Manau, kad Simonas Gentvilas yra aktyvus ir drąsus politikas ir drąsiai ėmėsi problemų sprendimo. Natūralu, kad sulaukė įvairių reakcijų. Tikrai yra labai daug jį palaikančių, yra ir kritikos“, – teigė ji LRT Radijui trečiadienį.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, kilęs konfliktas tarp S. Gentvilo ir Aplinkos apsaugos departamento (AAD) yra vidinis, ir Seimas į tai kištis neturėtų.

„Manyčiau, kad šiuo atveju vyksta vidiniai ministerijos procesai ir nevertėtų jų supolitinti. S. Gentvilas turi mano visišką pasitikėjimą, ir manau, kad ši istorija, kad ir kokia ji būtų nemaloni, netrukus baigsis“, – sakė ji.

Manau, kad Simonas Gentvilas yra aktyvus ir drąsus politikas ir drąsiai ėmėsi problemų sprendimo. Natūralu, kad sulaukė įvairių reakcijų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis bei LVŽS frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė kiek anksčiau kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, premjerę Ingridą Šimonytę bei Generalinę prokuratūrą dėl aplinkos ministro S. Gentvilo galimai neteisėtų veiksmų.

Išplatintame pranešime teigiama, kad susirūpinimas dėl aplinkos ministro skaidrumo ir veiklos teisėtumo kilo po to, kai LVŽS frakcija surengė susitikimą su Aplinkos apsaugos departamento vadove Olga Vėbriene. Šio posėdžio metu O. Vėbrienė nurodė, kad antrąją ar trečiąją ministro darbo dieną S. Gentvilas ją buvo išsikvietęs pasiaiškinti, kodėl ji prokuratūrai perdavė informaciją apie galimai neteisėtus veiksmus ir prokuratūros paprašė ginti viešąjį interesą aplinkosaugos srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

kaip cia netures pasitikejimo atitiko

kirvis kota ,du pusdebiliai libersosai pradejo kersyt gamtai ,kad juos tokius debilus sukure ....

Ponia,

Seimo pirmininke, kad jūs turit pasitikėjimą gentvilu, tai mūsų nei šildo, nei šaldo. Bet geriau pagalvokit ar jumis pasitiki tauta, kuri jus rinko. Pati pirma seimo posėdį parodėt savo dviveidiškumą. Kalbėjote labai gražiai apie aukštus standartus kol atsisedot į seimo pirmininko kėdę. Ir tuom viskas baigėsi. Esu žiauriai jumis nusivylusi ir nebetikiu nei vienu jūsų žodžiu. Aš dar balsavau už liberalus. Belieka man galvą išsitrinti pelenais. O jūsų darbus dievas mato. Viskam savas laikas...

mumu

Kur Masiulis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS