V. Čmilytė-Nielsen: tikslas Partnerystės įstatymą Seimui pateikti rudens sesijoje – išlieka | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: TIKSLAS PARTNERYSTĖS ĮSTATYMĄ SEIMUI PATEIKTI RUDENS SESIJOJE – IŠLIEKA

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad tikslas, jog Partnerystės įstatymo projektas Seimui bus pateiktas dar rudens sesijos metu, išlieka. Parlamento vadovė taip pat tikina, kad nors šiuo metu įstatymas yra šiek tiek koreguojamas, tačiau, anot jos, Partnerystės įstatymo esmė ir pagrindiniai principai neturėtų keistis.

„Toks tikslas išlieka. Tačiau jau ne kartą esu sakiusi, kad tas pateikimas yra prasmingas tuo atveju, jeigu būsime užsitikrinę pakankamą balsų skaičių pateikimo stadijoje“, – LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė akcentuoja, kad Partnerystės įstatymo projekto koregavimu šiuo metu užsiima partneriai Seime. Jos teigimu, artimiausiu metu, dar spalio mėnesį, bus organizuojamas susitikimas siekiant aptarti, kaip šis procesas sekasi.

Visgi V. Čmilytė-Nielsen pažymi, kad, nepaisant tam tikrų korekcijų, įstatymo esmė ir principinės nuostatos neturėtų keistis.

„Mano manymu, jo esmė ar principiniai dalykai neturėtų keistis, jis gali būti koreguojamas dėl vieno ar kito apibrėžimo, tarkime, šiek tiek pagal pastabas, kurios buvo išsakytos, tačiau jis yra prasmingas tiek, kiek paliečia visas šeimas, kurioms jis yra aktualus“, – sakė ji.

Seimo pirmininkė atkreipia dėmesį, kad dėl Partnerystės įstatymo ieškoma palaikymo ir iš opozicijos.

„Šiaip pritarimo iš opozicijos visiems žmogaus teisių klausimams reikia, nes natūralu, kad netgi frakcijose išsiskiria nuomonės dažnu atveju tais vertybiniais klausimais. Ir, mano manymu, dėl bet kurios žmogaus teisių srities iniciatyvos mes privalome eiti ir kalbėtis su opozicija. Tikiu, kad partneriai šiandieną tai ir daro“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad pavasario sesijoje Seimas pateikimo stadijoje atmetė ir grąžino tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantį lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektą. Iniciatyvą palaikė 63 parlamentarai, 58 balsavo prieš ir 7 susilaikė. Įstatymo projekto iniciatoriai žada grąžintą tobulinti įstatymą vėl teikti rudenį.

Kaip vasarą sakė prezidentas Gitanas Nausėda, jis dar pateikimo stadijoje atmesto projekto nebūtų pasirašęs, mat įstatymo projekte partnerystė buvo prilyginta santuokai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Kai V + V , arba M + M apie kokią meilę galima kalbėti ? Ir dar kai išangės tampa traukos objektu tai jau tikrai prasideda partnerių meilė....

ne pd'Rąstas \\\\\..../////

Vėl šūdo presuokliai sukruto.

Anonimas

ta Partnerystės įstatymą lai susikisa i P.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS