V. Čmilytė-Nielsen: viliuosi, kad Seimo nariai ir toliau skiepysis | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: VILIUOSI, KAD SEIMO NARIAI IR TOLIAU SKIEPYSIS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako mananti, kad nors vakcinacija ir yra kiekvieno parlamentaro reikalas, kiekvienas politikas turėtų pagalvoti ir apie kitų Seimo narių bei darbuotojų saugumą.

„Aš apeliuoju į Seimo narių sąmoningumą, supratimą, kad ne tik apie jų saugumą eina kalba, bet ir apie kolegų, kanceliarijos darbuotojų, galų gale, gyventojų, su kuriais susitinka“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė Seimo vadovė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, pasiskiepijus didesnei daliai Seimo narių, natūralu, kad Seimas darbą tęs organizuodamas gyvus posėdžius.

„Natūralu, kad Seimo nariams skiepijantis, grįžimas prie gyvų posėdžių yra visiškai logiškas žingsnis“, – sakė ji ir vylėsi, kad parlamentarai toliau skiepysis „AstraZeneca“ vakcina.

„Savaitės pabaigoje matysime, koks yra konkretus skaičius pasiskiepijusių Seimo narių. Tikiuosi, kad jų bus didesnioji dalis (...). Viliuosi, kad Seimo nariai skiepysis ir skiepysis būtent „AstaZeneca“ vakcina“,– sakė V. Čmilytė- Nielsen.

Situacija kur kas geresnė nei rudenį

V. Čmilytė-Nielsen sako, kad laisvesnis nuo karantino vasaros sezonas yra įmanomas, tačiau pabrėžia, kad tai priklauso nuo vakcinavimo masto ir šalies gyventojų sąmoningumo. Be to, ji pažymi, kad kylant susirgimų skaičiui valdžiai vėl tenka mąstyti apie papildomus žingsnius COVID-19 pandemijai suvaldyti.

Dabar dar turime ir papildomai bilietą į laisvę – vakcinavimą. Tad manau, kad esame kur kas geresnėje situacijoje nei rudenį.

„Manyčiau, kad (...) laisvesnė nuo viruso vasara yra įmanoma. Bet, žinoma, tai labai priklauso nuo mūsų dabartinių veiksmų, kiek saugosime save ir kitus, nuo to, kaip aktyviai pasinaudos tos grupės, kurios gali skiepytis, skiepų galimybe. Žinoma, žvelgiant į mūsų kaimynus, tiek lenkus, tiek estus, kurie dabar susiduria su labai didele banga, turime būti atsargūs ir svarstyti tolesnius žingsnius“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė ji.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, šiuo metu Lietuva yra kur kas palankesnėje pandeminėje situacijoje nei rudenį.

„Mes iš esmės įveikėme antrąją bangą, žymiai buvo sumažintas susirgimų skaičius ir jau žinome, kad tai galima ir įmanoma padaryti. Dabar dar turime ir papildomai bilietą į laisvę – vakcinavimą. Tad manau, kad esame kur kas geresnėje situacijoje nei rudenį“, – tikino ji.

Visgi V. Čmilytė-Nilesen pabrėžė, kad atsipalaiduoti dar anksti.

„Balansavimas (valdžiai priimant sprendimus – ELTA) tikrai nėra lengvas ir akivaizdu, kad, kylant susirgimų skaičiui, ypač Vilniuje, vėl reikia svarstyti, kokių papildomų žingsnių reikėtų imtis, kad tendencija pasikeistų. Bet vėlgi, grįžtu prie vakcinavimo ir sąmoningumo. Be jų pandemijos tikrai neįveiksime, ir manau, kad didžioji dauguma visuomenės tą puikiai suvokia“, – sakė ji.

Vertindama galimą karantino režimą vasarą, Seimo pirmininkė teigė, kad tikisi, jog taikyti ypač griežtų priemonių šio sezono metu neprireiks.

„Manau, kad kalbėti apie elgesį vasarą dar ankstoka, nes matome, kad kiekvieną mėnesį, vos ne kiekvieną savaitę, ateina naujos žinios. Dažniausia jos, deja, nebūna geros. Kaip kad vakar, kai sužinojome, kad pas mus atkeliavo COVID-19 atmaina iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), kuri yra pavojingesnė, labiau atspari vakcinoms.

Tačiau prisimindami praėjusią vasarą, kad, nepaisant to, jog paplūdimiuose buvo tūkstančiai žmonių, o susirgimų skaičius nešoktelėjo, matyt, galima tikėtis, kad, net ir nesiimant kažkokių ypatingų priemonių, vasarą susirgimų skaičius galėtų nedidėti“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Seimas ir vyriausybė

savo veikloje patyrė visišką fiasko.Lietuva viliasi prezidento sprendimo paleisti seimą,formuoti naują vyriausybę.Dauguma baisisi esama padėtimi šalyje.

www

Del jusu man pasidare ramu. O kada pradesite zmones kurie nei seimunai nei vyriausibes nariai skiepiti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS