V. Gapšys sumokėjo iš jo išieškoto kyšio sumą – 8 tūkst. eurų | kl.lt

V. GAPŠYS SUMOKĖJO IŠ JO IŠIEŠKOTO KYŠIO SUMĄ – 8 TŪKST. EURŲ

Koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) politinės korupcijos byloje nuteistas Seimo narys Vytautas Gapšys sumokėjo iš jo išieškoto kyšio sumą – 8 tūkst. eurų.

„Pirmadienį gautas advokato pranešimas ir banko išrašas. Įmokėjo į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą“, – BNS antradienį sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Politinės korupcijos byloje V. Gapšys pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo.

Vilniaus apygardos teismui byla grąžinta įsiteisėjus Apeliacinio teismo nuosprendžiui. Nuosprendis pradėtas vykdyti, V. Gapšys, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir buvęs koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis jau atlieka jiems skirtas laisvės atėmimo bausmes.  

V. Gapšiui paskirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas puspenktų metų. Jam taip pat penkeriems metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei nuspręsta iš jo išieškoti 8 tūkst. eurų.

Šiuo metu V. Gapšys ir kiti du minėti nuteistieji laikomo Kauno kalėjime.

„Sprendimai dėl nuteistųjų skyrimo į pusiau atviro tipo bausmės atlikimo vietą bei į gyvenamąją vietą bus priimti šią savaitę. Juos priims Kauno kalėjimo viršininkas“, – BNS sakė Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovė Virginija Vervečkaitė.

Praeitą savaitę Apeliacinis teismas paskelbė, kad koncerną „MG Baltic“, veikusį per R. Kurlianskį, ir E. Masiulį, Šarūną Gustainį, Gintarą Steponavičių, atstovavusius Liberalų sąjūdžiui, bei V. Gapšį, atstovavusį Darbo partijai, siejo įprastines politikos ir verslo bendravimo ribas peržengiantys, t. y. korupciniai, ryšiai.

„R. Kurlianskio ir minėtų Seimo narių susitikimai, dažniausiai R. Kurlianskio inicijuoti, buvo ne atsitiktiniai, bet, priešingai, sistemingi, derinami prie Seime ar kitose valstybės ar savivaldybės institucijose tuo metu sprendžiamų UAB koncernui „MG Baltic“ reikšmingų politinių klausimų“ – rašoma nuosprendyje.

Apeliacinis teismas taip pat pažymėjo, kad visus R. Kurlianskio pasiūlymus susitikti E. Masiulis, Š. Gustainis, G. Steponavičius ir V. Gapšys noriai priimdavo ir su koncerno atstovu susitikdavo. Šių susitikimų metu R. Kurlianskis su minėtais Seimo nariais ne tik aptardavo politines aktualijas, partijų vidaus reikalus, bet ir paprastai pateikdavo prašymus, susijusius su koncernui „MG Baltic“ palankių sprendimų priėmimu Seime, ministerijose ar savivaldos institucijose.

V. Gapšys nuosprendį jau apskundė Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

o kiek zmoniu paliko Lietuva, nes buvo labai sudetinga sioje salyje ir rasti darba ir vystiti savo versla. Gal tam kazkiek turejo itakos politiniai sprendimai ,kurie kartais atrodo labai jau keisti. Gaila visu. Neduok dieve papulti niekam i tokia situacija, Visi turime seimas ir nelinkiu nei vienam smerkimo ir neapykantos. Tiesiog tikiu kad gyvenimas eina vis geryn ir musu vaikams bus kitos salygos gyventi. Meiles ir pagarbos vienas kitam ir saliai.

Rici

Tai gi jis nekaltas,kaip pats sako.Tai kam baudą moka?Mažai gavo suskis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS