V. Jurgutis viceministro pareigas eis iki balandžio 21-osios | kl.lt

V. JURGUTIS VICEMINISTRO PAREIGAS EIS IKI BALANDŽIO 21-OSIOS

Savo noru nusprendęs pasitraukti Ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis pareigas eis iki balandžio 21 dienos.

„Su Aušrine sutarėme, kad mano profesinis etapas Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje baigsis. Baigsis nuo balandžio 21 dienos, iki tol turiu užduotį užtikrinti sklandų tęstinumą, stabilumą ir darbų perdavimą“, – feisbuke ketvirtadienio vakarą pranešė viceministras.

Iš pareigų jis nusprendė trauktis sulaukus kaltinimų nepotizmu, kai „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo paskirta Agnė Belickaitė.

V. Jurgutis atmetė kaltinimus nepotizmu ir sutuoktinės protegavimu, tačiau prezidentui pareikalavus atsakyti „už dalykus, kurių nebuvo“, nutarė atsistatydinti.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, ji yra Laisvės partijos vicepirmininko bei ekonomikos ir inovacijų viceministro V. Jurgučio žmona, taip pat A. Armonaitės artima draugė, bendraklasė ir universiteto bendramokslė.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas sako pasirinkęs A. Belickaitę į korporatyvinių reikalų direktorės pareigas dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų, bet žadėjo kreiptis į išorės auditorius, kad šie dar įvertintų atrankos procedūrą.

A. Belickaitė taip pat nutarė trauktis iš pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Marius

Dar spes prisivogt ozys.

Eksperts

Tai dabar jau LT dirbti rimtus ir atsakingus darbus galės tik tie, kurie nieko nepažįsta, nesusituokę su niekuo, neturi giminių, neturi vaikų, neturi ryšių, neturi pažinčių. Tie kurie padirba turės visada atlyginti žalą, kurią padarė savo veiksmais.

bigcatwar

.o atlygint zala,savo veiksmais matyt nezada,ar kaip ten ..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS