V. Landsbergis: balsavau už nemeluojančią, neagresyvią Lietuvą | kl.lt

V. LANDSBERGIS: BALSAVAU UŽ NEMELUOJANČIĄ, NEAGRESYVIĄ LIETUVĄ

Seimo rinkimų antrajame ture iš anksto balsavęs pirmasis nepriklausomos Lietuvos vadovas profesorius Vytautas Landsbergis teigia, kad balsavo už nemeluojančią Lietuvą.

„Balsavau už nemeluojančią (Lietuvą – ELTA), neagresyvią, nepuldinėjančią vienas kito“, – teigė jis.

Profesorius neprognozavo, kuri koalicija – centro kairės ar dešinės – sudarinės Seimo daugumą.

„Aš nesu nuotaikų tyrinėtojas“, – sakė jis.

„(Koalicija – ELTA) geriau, kur būtų mažiau melagių“, – svarstė profesorius.

Paklaustas, už ką balsavo Vilniaus Senamiesčio-Žvėryno vienmandatėje apygardoje, kur varžosi konservatorių kandidatas Mykolas Majauskas ir Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, V. Landsbergis neišdavė.

„Žinoma, viskas yra paslaptyje šioje valstybėje. Negalima tokių pasakojimų sakyti“, – šaržavo profesorius.

V. Landsbergis įvertino ir valdančiųjų sprendimus dėl pandemijos valdymo. Anot jo, valdantieji nepasiruošė antrajai bangai.

Geriau, kur būtų mažiau melagių.

„Specialistai turi daug minčių ir jas skelbia. Jie sako, kad valdžia kai ko nepadarė ir nepasiruošė naujai bangai. Tai dėl to tegul tarpusavyje jie aiškinasi, kad kuo lengviau mes praeitume išmėginimą. Matyt, tas išmėginimas dar tik ateina, dar ne kulminacija. (...) Nesinori galvoti apie lovų trūkumą“, – teigė jis.

Ketvirtadienį tęsiasi keturias dienas trunkantis išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture.

Rinkėjams, norintiems balsuoti visose išankstinio balsavimo vietose, jokia papildoma registracija nereikalinga, tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

Visose išankstinio balsavimo vietose gali balsuoti rinkėjai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos. Išankstinio balsavimo vietose, skirtose tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, gali balsuoti išimtinai tik saviizoliacijoje esantys rinkėjai (išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga (koronavirusinė infekcija).

Spalio 23 ir 24 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Komisijos aplankys rinkėjus, sulaukusius 70 ir daugiau metų, dėl ligos nedarbingus žmones, neįgaliuosius, juos slaugančius asmenis ir rinkėjus, esančius saviizoliacijoje dėl COVID-19.

Pagrindinę pakartotinio balsavimo dieną – spalio 25-ąją – rinkėjai savo pilietinę valią galės pareikšti savo rinkimų apylinkėse. Jos darbą pradės 7 val. ir balsavimą organizuos iki 20 val.

Per antrąjį rinkimų turą rinkėjai turės užbaigti formuoti naujos sudėties Seimą. Savo Seimo narį rinks 68 vienmandačių rinkimų apygardų rinkėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Darosi bloga ji isgirdus

Senis jau nebesveikas- juk niekas kitas kaip jis pats tik ir itarineja visus ir visur.Kiek mes ,Lietuvos tauta girdejome is jo lupu mus vadinancius- burokais,vatnikais avinais,rusynu ir kt. izeidinejimais.Tokio jo elgesio ir kalbu labai skaudu girdeti tiems,kurie nuo sausio 13 stojo ginti savo salies,aukojo savo gyvybes uz tai kad Lietuva taptu nepriklausoma.Kazin ar daug kas dabar ateitu ginti sio zmogaus ir jo tariamu idealu.

kgb

o jis supranta kas yra nusikalstama veikla nukreipta pries valstybe,t.y. tauta?

Nemeluoja valstieciai uz juos ir as profesoriau!

Konservatoriams NE Jie meluoja kad jau dabar krize reikia dirzus verztis.Kam dirzus verztis kad Snoro savininkams milijarda grazinti?Tegul Kubilius,Grybauskaite ,Simonyte grazina.Kam idomu i respublikos svetaine uzeikit ten ta tema nemazai straipsniu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS