V. Landsbergis – dar apie protestuotojus: gaila tų žmonių, kas juos taip klaidina | kl.lt

V. LANDSBERGIS – DAR APIE PROTESTUOTOJUS: GAILA TŲ ŽMONIŲ, KAS JUOS TAIP KLAIDINA

  • 54

„Šiandien švenčiame gyvenimą ir gėda už tuos, kurie šią šventę gadina“, – ketvirtadienį sakė Atkuriamojo Seimo Pirmininkas Vytautas Landsbergis. Jis LNK papasakojo, kuo jam svarbi Sausio 13-oji.

V. Landsbergis prisiminė, kas vyko 1991-ųjų sausio 13 d.

„Ta naktis – vienas dalykas. Kitas dalykas yra visas gyvenimas, kuris buvo prieš tai ir po tos nakties. Kai mes apgynėme Lietuvos teisę gyventi laisvėje ir patiems daryti savo sprendimus, nelaukiant įsakymų iš kokios nors Maskvos, tai buvo didelis lūžis Lietuvos istorijai atgal į normalų tautos ir šalies gyvenimą. Visi tie, kurie tada buvo pilve, o paskui atsirado, jie atsirado jau kitokioje Lietuvoje. Bet jie atsirado tam, kad ją kurtų – ne tik naudotųsi, bet kad kurtų savo būsimiems vaikams, kurie dabar galbūt pilve. Čia tokia istorija, kuri neturi pabaigos. Ji arba gyva, arba mirštanti, o atmintis palaiko gyvybę. Norime, kad žmones valdytų ir vestų geroji valia, brolystė, draugystė“, – sakė V. Landsbergis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Jis tikino, kad tiems, kurie lemtingąją naktį buvo prie Televizijos bokšto, širdyje buvo ne baimė.

„Labai daug žmonių dabar prisimena, patys stebėdamiesi, kodėl nebuvo baisu, kai aplink siautėjo teroras, krito žuvusieji ir sužeisit, o žmonės nebijojo ir neišsilakstė, kaip priešas buvo tikėjęsis ir skaičiavęs. Čia buvo pergalė žmonių dvasioje, žmonių širdyse. O tas priešas, koks bebūtų ginkluotas, pasirodė niekingas. Jis pasitraukė ir galų gale išsinešdino iš Lietuvos. Štai kas įvyko tą naktį. Tegul visi, kurie po to gyvena laisvoje Lietuvoje, ją brangina ir nepataikauja visokiems kvailiams ir sielų pirkėjams“, – teigė jis.

Sako, kad čia dabar atvažiuos kažkokios gaujos kelti triukšmo, supurvinti šventę. Gaila tų žmonių, kas juos taip klaidina.

V. Landsbergis papasakojo, koks nusiteikimas jį lydi gyvenime.

„Nusiteikimas eiti per gyvenimą, eiti į gyvenimą su džiaugsmu ir atsakomybe, ne tuščiai ir piktai, o ištiesiant ranką savo broliui ir sesei. Didžiausias mūsų priešas yra mūsų godulys, pavydas ir kvailumas“, – vardijo Atkuriamojo Seimo pirmininkas.

Ketvirtadienį ryte, dar šventės pradžioje, V. Lansbergis pripažino girdėjęs apie turėsiantį įvykti dalies gyventojų protestą prieš valdžią. Jis tikino, kad jam protestuotojų gaila.

Vytautas Landsbergis. / Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„Sako, kad čia dabar atvažiuos kažkokios gaujos kelti triukšmo, supurvinti šventę. Gaila tų žmonių, kas juos taip klaidina“, – rėžė Atkuriamojo Seimo pirmininkas.

Primename, kad Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, premjerės Ingridos Šimonytės ir kelių kitų dalyvių sakytas kalbas Laisvės gynėjų dienos minėjime sudrumstė prie Seimo susirinkę protestuotojai.

Susirinkusieji Seimo pirmininkę pasitiko švilpimu ir šūksniais „Gėda“. Protestuotojai nepasitenkinimą reiškė visos V. Čmilytės-Nielsen kalbos metu.

Protestuotojai rankose laikė plakatus su užrašais „Komunistinės nkvedistinės kgbistinės išperos lauk iš valdžios“, „Lauk landsberginį gaivalą! Šalin kovidinį PIŠ‘o fašizmą“, „Ne už tokią laisvę žuvo lietuviai“.

GALERIJA

  • V. Landsbergis – dar apie protestuotojus: gaila tų žmonių, kas juos taip klaidina
Ž. Gedvilos / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Alviz

Mano senelis lietuvos 2 laipsnio vyties kryxiaus apdovanotas a smetonos tokius lanzbergius susaudytu vietoje. Lietuvoje reikia. Skelbti nepaklusnumo akcijs bei visuotini streika ir valdanciuosius paskelbti lietuvos priesais bei is ju bei giminu atimti turtus ir i lukiskes

politiku

Dvasinis issivystymas yra zemesnis, nei vidutinio zmogaus... Politikai ir karus daro, ne nuo paprastu zmoniu karai atsiranda, manau. Nors dalis kaltes yra ir ant visu zmoniu.

X

Ta kuprių lauk nio vaizdo dar jis gali komentuot apvoges Lietuvą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS