V. Matuzas ir A. Romanovskis lieka galutinai išteisinti | kl.lt

V. MATUZAS IR A. ROMANOVSKIS LIEKA GALUTINAI IŠTEISINTI

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) išplėstinė septynių teisėjų kolegija paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį sukčiavimo ir piktnaudžiavimo byloje teistiems buvusiam Seimo nariui Vitui Matuzui ir lobistui Andriui Romanovskiui.

Antradienį viena teisėjų Aldona Rakauskienė paskelbė, kad Panevėžio apygardos prokuratūros skundas atmetamas. Šio teismo verdiktas yra galutinis ir neskundžiamas.

LAT konstatavo, kad V. Matuzą ir A. Romanovskį išteisinęs Vilniaus apygardos teismas įstatymų nepažeidė.

„Teismų išvados yra pakankamai argumentuotos ir aiškios. Kasacinis teismas neturi pagrindo grąžinti bylą apeliacinei instancijai. Teisingai konstatuota, kad A. Matuzo veikoje nėra kyšininkavimo požymių“ ,– sakė teisėja A. Rakauskienė.

Panevėžio apygardos prokuratūra Aukščiausiajam Teismui buvo apskundusi išteisinamąjį nuosprendį buvusiam Seimo nariui. Jis dviejų instancijų teismuose buvo išteisintas dėl kaltinimų sukčiavimu ir piktnaudžiavimu. Kartu su juo išteisintas ir lobistas A. Romanovskis.

Pernai lapkričio 25 dieną Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad Vilniaus apygardos teismas V. Matuzą ir A. Romanovskį išteisino pagrįstai.

Prokuratūra bandė įrodyti, kad V. Matuzas faktiškai vadovavo labdaros fondui, o jam aukoję verslininkai sulaukė politiko paramos Seime. Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad visi įstatymų projektai, dėl kurių kaltintas V. Matuzas, perėjo griežtai reglamentuotą kontrolę, be to, nerasta įrodymų, kad jis būtų pasisavinęs fondo pinigus.

Vilniaus apygardos teismas yra paskelbęs, kad V. Matuzas  nevadovavo, neorganizavo ir apgaule iš labdaros ir paramos fondo „Paramos iniciatyvos“ 16,7 tūkst. eurų nepasisavino.

„Įstatymas nedraudžia teikti paramą neįgaliesiems ir pagyvenusiems žmonėms, o veiksmai, susiję su savęs kaip Seimo nario reklamavimu, nėra nusikalstami“, – yra skelbęs bylą nagrinėjęs Apeliacinis teismas.

Prokuratūra V. Matuzui siūlė skirti penkerių metų laisvės atėmimo bausmę ir 7,5 tūkst. eurų baudą, o lobistą A. Romanovskį dėl piktnaudžiavimo nuteisti 28 tūkst. eurų bauda.

V. Matuzas Seimo nariu buvo 2008 – 2012 ir 2000 – 2004 metais, jis priklausė Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ona

Taip ir patikejom kazkokiu teismuku ! Patiems turbut juokinga, tik va gaila kad viesai to padaryti negali !

Valdas

O ko tikėjotės?Per atkurtos nepriklausomybės metųs nei vienas valdininkas-kisininkas nesėdo. O kaip gi pats savęs sodinti. Nū,nū,nū ir viskas.Varyk toliau. o mes lopai mokėsime moralinės kompensacijas

Jonas

Specialių Užsakymų Tarnyba savo darbą padarė. Žmogus ir šeima liko sužlugdyti, paniekinti, be sveikatos. Ir niekas Jų net neatsiprašys . Taip eilinį kartą valstybės rankomis už mūsų pinigus naikinami žmonės. Paskui stebimasi, kodėl Lietuva traukiasi. Bet juk čia valstybinė politika. Už vieno valstybės tarnautojo, gaunančio keturių - penkių šimtų litų atlyginimą, pašalinimą iš tarnybos, skiriama beveik šimtas tūkstanąčių eurų. Tarnautojas per gyvenimą tokių pinigų neuždirba, kiek skiriama jo sunaikinimui. Va taip ir gyvenam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS