V. Mitalas: prireikus įvesti karantiną, jis būtų gerokai trumpesnis nei prieš tai | kl.lt

V. MITALAS: PRIREIKUS ĮVESTI KARANTINĄ, JIS BŪTŲ GEROKAI TRUMPESNIS NEI PRIEŠ TAI

Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas įsitikinęs, kad dėl blogėjančios epidemiologinės situacijos prireikus įvesti karantiną jis būtų gerokai trumpesnis nei prieš tai buvę. Politikas mano, kad apie vos kelias savaites truksiančio, tačiau griežto karantino galimybę prakalbusi premjerė Ingrida Šimonytė savo žodžius labai gerai pasvėrė.

„(Anksčiau – ELTA) mes mažiau žinojome apie virusą. Iš tikrųjų ir įvedant tuos karantinus, reikia prisiminti, nebuvo tikimasi, nebuvo tokio lūkesčio didelio visuomenėje, kad iš tikrųjų sprendimas, kuris priimtas dėl mėnesio, po mėnesio ir pasibaigs. Dabar man kažkaip atrodo, kad nuo šio rudens iki dabar daug daugiau supratome apie tai, kaip visuomenė gali funkcionuoti pristabdžiusi kai kuriuos sektorius ar kai kuriuos ribojimus įvedusi, bet neuždarant visko, neįvedant karantino“, – „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

Bet kol kas aš sakyčiau, kad dar to neturėtų taip matytis staigiai horizonte, nes situacija Lietuvoje dar laikosi pakankamai neblogai.

Politikas mano, kad šios sukauptos žinios leidžia premjerei tiksliau prognozuoti apie galimo karantino trukmę, jeigu būtų reikiamybė jį įvesti.

„Man atrodo, kai premjerė šiuo atveju (...) daro gerai pasvertą spėjimą ar pasvarstymą apie ateitį ir jeigu taip bus, tai bus, kaip šiuo atveju ji pasakė neseniai viešumoje, apie tas kelias (karantino – ELTA) savaites“, – sakė V. Mitalas.

„Bet kol kas aš sakyčiau, kad dar to neturėtų taip matytis staigiai horizonte, nes situacija Lietuvoje dar laikosi pakankamai neblogai“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad I. Šimonytė LRT televizijai pirmadienį teigė, kad prireikus įvesti karantiną jis truktų 2-3 savaites, per kurį būtų galima naudotis tik būtiniausiomis paslaugomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS