V. Pranckietis: gal kursime Konstituciją pagal A. Širinskienę? | kl.lt

V. PRANCKIETIS: GAL KURSIME KONSTITUCIJĄ PAGAL A. ŠIRINSKIENĘ?

Iš šalies vadovybės sąrašo Agnei Širinskienei pasiūlius išbraukti Seimo pirmininko pareigybę, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad toks siūlymas skamba nebekonstituciškai.

„Išbraukti Seimo pirmininko pareigybę iš vadovybės? Skamba tai kažkaip kitaip, nebekonstituciškai. Tai gal kursime Konstituciją pagal A. Širinskienę?“, – trečiadienį žurnalistams  sakė V. Pranckietis.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė įregistravo pasiūlymą Seime svarstomam naujos redakcijos Vadovybės apsaugos įstatymo projektui, kuriame siūloma iš Valstybės apsaugos departamento (VAD) saugomo šalies vadovybės sąrašo išbraukti Seimo pirmininko pareigybę.

„Ji pasakė aiškiai, kad tai nesusiję su asmeniu, o susiję su pareigybe. Ji nustatė, kad grėsmės lygis tai pareigybei bus nustatomas pagal Agnę Širinskienę. Manau, kad tai yra taip primityvu ir toks primityvus požiūris į Konstituciją, į valstybę, kad reikėtų turbūt šitam asmeniui pasirūpinti tuo, ką ji veikia. Gal reikėtų kryptingiau veikti pozityviai, o ne ieškoti būdų, kaip ką nors šiandien įveiksime“, – patarė V. Pranckietis.

Ji nustatė, kad grėsmės lygis tai pareigybei bus nustatomas pagal Agnę Širinskienę.

Pasak A. Širinskienės, iš Seimo narių renkamas Seimo pirmininkas, įvertinus galinčias kilti grėsmes jo saugumui, jei tokių būtų nustatyta, galėtų būti saugomas kaip ir kiekvienas Seimo narys, nenustatant jam atskiro teisinio statuso.

„Siekiant tai įgyvendinti, koreguotina “vadovybės” sąvoka“, – sako A. Širinskienė.

Pagal jos siūlomą projektą, Vadovybė – Respublikos prezidentas, ministras pirmininkas ir asmenys, laikinai einantys prezidento pareigas, taip pat pavaduojantys ministrą pirmininką. Jei Seimas pritartų, Seimo pirmininko šiame sąraše nebeliktų.

V. Tomaševskis A. Širinskienei nepritaria

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis sako, kad jo vadovaujamos partijos atstovai Seime nepalaikytų siūlymo iš Valstybės apsaugos departamento (VAD) saugomo šalies vadovybės sąrašo išbraukti Seimo pirmininko pareigybę.

„Tai yra parlamentarizmo tradicija, taip yra daugelyje šalių. Manau, kad čia daug nesutaupytų mūsų valstybė. Bet tokiu atveju tam tikra prasme sumažės parlamento prestižas. Manau, kad  yra labai svarbu, kad Seimo prestižas augtų. (...) Gal tokia situacija neturi  kažkokios didelės reikšmės, bet tokiu būdu būtų siunčiama neigiama žinutė visuomenei, kad jie ten visi tarpusavyje pešasi“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė V. Tomaševskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Rasa

KURSIME PRANSKIETI IR TAUTA PRITARS O TU ŠPIONAUTI LANSBERGO PASIUSTAS IŠ KART IŠSIDAVEI KAIP SU GABRIU IT TAPINU RĖKIAI GĖDA VAlstiečiam nu tu Pranskieti tikras šlikštyne PASIUSTAS KAIP STUKAČIUS I DORU VALSTIEČIU PARTIJA

kauniete TO KAUNO DIENA

KODĖL ILEIDŽIAT TOKI ŠIUKŠLIU TO RIKS I ETERI JUK RAŠOT KAD TURIT TEISE GINTI ŽMOGAUS PAGARBA AR NEMATOT TO RIKS KAŽKOKIO KALEIMO ŽIURKĖS IŠSIREIŠKIMO IR ŽEMINIMO KITO ŽMOGAUS KAIP PATS JAU NUŽMOGĖJAS ZEKAS

Augis

Subinlaižys,. Vykit į lauk, kad nesmirdetu kaip ožys ,Lietuvai ir vieno ožio perdaug.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS