V. Pranckietis įvertino R. Karbauskio strategiją: jis gavo matą | kl.lt

V. PRANCKIETIS ĮVERTINO R. KARBAUSKIO STRATEGIJĄ: JIS GAVO MATĄ

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis sureagavo į „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio kvietimą Liberalų sąjūdžio pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen kandidatuoti į Seimo pirmininkės postą.

Pasak V. Pranckiečio, tai yra desperatiški R. Karbauskio veiksmai, kuriais siekiama ne sukurti tvarią koaliciją, o bet kokia kaina pašalinti jį iš posto.

„Tai R. Karbauskio šaškių partija, bandyta lošti prieš šachmatų didmeistrę, kur jis gavo matą. Įrodymas, kad yra vykdomi desperatiški veiksmai vieno asmens, kurio tikslas – ne sukurti koaliciją, o būtinai pašalinti vieną asmenį“, – LRT Televizijai sakė V. Pranckietis.

Tai R. Karbauskio šaškių partija, bandyta lošti prieš šachmatų didmeistrę, kur jis gavo matą.

ELTA primena, kad parlamentarė V. Čmilytė-Nielsen ketvirtadienio vakarą feisbuke paskelbė, kad „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis siūlė jai paramą, jeigu politikė nuspręstų kandidatuoti į Seimo pirmininkės postą. Tačiau pasitarusi su savo frakcijos nariais, liberalė atsisakė šios pozicijos.

Taip pat, pasak V. Čmilytės-Nielsen, valstybė nesugrius, jeigu V. Pranckietis užbaigs savo kadenciją. Vis dėlto, jos manymu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turėtų tinkamų kandidatų ir savo gretose. Viena galimų kandidatūrų – Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

„Seimas nesugrius, jei šis Seimo pirmininkas pabaigs savo kadenciją. (...) Manyčiau, kad „valstiečiai“ turi ir kitų kandidatų, pavyzdžiui, Rima Baškienė, pirmoji pavaduotoja, kuri puikiai atlieka savo pareigas ir, matyt, yra tas žmogus, kuris ir yra ryšys tarps Seimo pirmininko ir visos valdančiosios daugumos“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

jonas

Kerstas uz Gretute.

kestut

Valstybė nesugriūtų, paleidus Seimą ir įvedus tiesioginį prezidentinį valdymą..Gal ant dar likusių pamatų,būtų įmanoma atstatyti Lietuvos (ne krašto,kaip LRT skelbia)valstybingumą.

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

Tikro kvailio samprotavimai yra tokie, kad Seimo pirmininkas neatstovauja nei pozicijai, nei opozicijai tai niekam. Ne niekam, o atstovauja visam Seimui ir net Valstybei. Kai bus teisėtai nukrapštytas, tai tada neatstovaus niekam, tik savo rinkėjams. O kai jau nebus Seime, tai atstovaus sau pačiam. Kaip to kvailio pavardė? Gal čia tas pats, kuris neatskiria vieno lizingo nuo tūkstančio? Ir kam jam ta burna reikalinga?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS