V. Pranckietis: Lietuva turbūt dar niekada neišgyveno tokio pakilimo | kl.lt

V. PRANCKIETIS: LIETUVA TURBŪT DAR NIEKADA NEIŠGYVENO TOKIO PAKILIMO

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad Vyriausybės pristatyta ataskaita pagrįstai parašyta tokia teigiama - šalis tokio pakilimo turbūt dar niekada neišgyveno.

Vis dėlto jis pridūrė, kad šiam pakilimui įtakos turėjo ne tik Vyriausybės veikla, bet ir daug kitų valstybėje susiklosčiusių aplinkybių.

„Ir geras laikas, ir Vyriausybės veiklos (...). Viskas yra susiję ir vyko geru laiku“, - „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ trečiadienį kalbėjo V. Pranckietis.

Pasak jo, Lietuva pernai pirmą kartą įgyvendino savo įsipareigojimą skirti 2 proc. gynybai, ir tai yra didelis šios Vyriausybės pasiekimas. Taip pat, pakeitus pensijų nustatymo būdą, buvo padidintos pensijos, kurios, pasak V. Pranckiečio, ateityje tik didės.

„Vyriausybė išnaudojo visas galimybes, taip pat ir socialinėms reikmėms“, - teigė Seimo pirmininkas.

Tuo metu komentuodamas kainų kilimo suvaldymą, jis sakė, kad ekonomika kyla greičiau nei kainos. Pasak Seimo pirmininko, malkų brangimo nereikėtų tapatinti su pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sumažinimu.

„Neturėtume tapatinti kainos su kainų 9 proc. PVM įvedimu. Turbūt 9 proc. žmonėms yra geriau nei 21 proc. O biokuro kaina visada kilo dėl poreikio ir paklausos didėjimo“, - teigė V. Pranckietis, komentuodamas Seimo pernai metų pabaigoje įvestą PVM lengvatą malkoms, kai nuo to laiko jų kaina išaugo 20 proc.

Jo teigimu, Vyriausybė imasi ir dar imsis veiksmų, kad kainas suvaldytų.

ELTA primena, kad balandžio 11 d. premjeras Saulius Skvernelis pateikė Seimui Vyriausybės 2018 m. veiklos ataskaitą. Joje apžvelgiami pagrindiniai Vyriausybės 2018 metų veiklos rezultatai ir artimiausio laikotarpio veiklos prioritetai. Ataskaita dabar bus svarstoma Seimo komitetuose.

Seimas pernai metų gruodį priėmė įstatymo pataisas, kuriomis nuo šių metų įvestas lengvatinis 9 proc. PVM tarifas kūrenimui skirtoms malkoms ir medienos produktams.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Senis

Na ir kvailys esi.

toks pakilimas ,tokio pakilimo lietuva neisgyveno

niekados --na nebent kad po smetoninio bordelio --rusai isvedziojo laidus kaimuose ir suzibejo ILjyciaus lempute , ir pradejom naudotis kurent dujomis. Dabar pakilom gar auksciau --gryztam y balanos gadyne sviesimes atskeltom is kalades balanom ,o kurensim sakom kas liko is isvogtu lietuvos misku , todel visom sakom ,kelmam ir puzrams 9%PVM nuolaida.....

senelis

Gaila man tavęs Seimo pirmininke,kad šneki tokias nesąmones,jau pari Europos komisija sako,kad atskirtis tarp vargšų ir turtingų didėja,o nemažėja,o jums atrodo priešingai,o gal Jus pirmininke neskaitote EK išvadų arba Jums nerodo,kad nesąmones kalbat!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS