V. Pranckietis pasveikino inauguruotą naują Gruzijos prezidentę | kl.lt

V. PRANCKIETIS PASVEIKINO INAUGURUOTĄ NAUJĄ GRUZIJOS PREZIDENTĘ

  • 5

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sekmadienį pasveikino inauguruotą Gruzijos prezidentę Salomės Zurabišvili.

„Malonu pasveikinti naujai išrinktą prezidentę, pirmąją moterį, išrinktą šalies vadove. Linkime sėkmės ir prezidentei, ir visai šaliai nuosekliai siekti užsibrėžtų pokyčio tikslų,“ – sakė inauguracijos iškilmėse Telavyje dalyvavęs V. Pranckietis.

Kaip pranešė Seimo spaudos tarnyba, tapusi prezidente S. Zurabišvili pirmųjų vizitų ketina vykti į Briuselį, Berlyną, Paryžių ir Baltijos valstybes.

Lapkričio 28 dieną S. Zurabišvili laimėjo paskutinius tiesioginius prezidento rinkimus.

S. Zurabišvili rinkimuose dalyvavo kaip nepriklausoma kandidatė, bet ją rėmė milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio valdančioji partija „Gruzijos svajonė“.

Pirmoji Gruzijos prezidentė moteris yra buvusi prancūzų diplomatė. Ji gimė Prancūzijoje nuo bolševikų režimo į Paryžių 1921 metais pabėgusioje gruzinų šeimoje. S. Zurabišvili studijavo tarptautinius santykius prestižiniame Paryžiaus politikos mokslų institute. Po studijų ji pradėjo 30 metų trukusią diplomatės karjerą, dirbo Jungtinėse Tautose, Vašingtone, Čade. Savo diplomatinės karjeros pabaigoje 2003 metais ji buvo paskirta Prancūzijos ambasadore Tbilisyje.

Po 2003 metų Rožių revoliucijos į valdžią atėjęs prezidentas Michailas Saakašvilis paskyrė S. Zurabišvili Gruzijos užsienio reikalų ministre. Tačiau ji netrukus įgijo priešų tarp parlamentinės daugumos atstovų. Po metų darbo ji atleista iš ministrės pareigų. Tada S. Zurabišvili prisidėjo prie opozicijos parlamente ir tapo viena aršiausių M. Saakašvilio kritikų.

2010 metais ji pasitraukė iš Gruzijos politinio gyvenimo ir penkerius metus dirbo Jungtinių Tautų Irano stebėsenos ekspertų grupėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kęstas

Jau norite užvežti į Lietuvą gruzinų? Ar įmanoma, kad lygiagrečios migrantų bendruomenės nebūtų išplėtotos ar net įsitvirtinusios? Istorija rodo, kad tai nerealu. Tą nerealumą pradeda suprasti net vokiečiai, rašantys: "Skepticizmas ne tik atkreipia dėmesį į tai, kad skubėjimas, nuo širdingo sveikinimo atvykus pereinant į galimą deportaciją, būtų įvykdytas pagal įstatymą. Kurkas didesnis ir labiau į ateitį orientuotas rūpestis: ar mes, vokiečiai, galime taip greitai ir gerai integruoti labai daug migrantų iš viso pasaulio, kad lygiagrečios tų migrantų bendruomenės nebūtų Vokietijoje išplėtotos ar net įsitvirtinusios? "Strasbūro žudiko" byla ir kilmė rodo, kad tuo gali ir turi būti abejojama. Jis yra dar vienas šiuolaikinės "prarastos kartos" narys, kuris negrįžo atgal į savo gimimo šalį ir net nesikreipė į ją - kartos, kuri tačiau nenori ir Vakaruose integruotis.

Kęstas

Šis reiškinys gali būti ne tik pastebimas Prancūzijoje. Bet mes, vokiečiai, tikimės suvokti ir viską padaryti daug geriau, integruodami imigrantus, nei prancūzai, britai ir ispanai, kuriems tai nepavyko?" Mes Lietuvoje taip pat rizikuojame sukurti ukrainiečių ir kitų migrantų svetimas mums, paralelias ir, galimai, pavojingas mums bendruomenes. Kaip mums pavyks tai, kas nepavyko, kai bandė prancūzai, britai ir ispanai? Lietuvos valdžia privalo tai paaiškinti skeptiškai lietuvių tautai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

taigi

kas yra sakartvelas mažai pasaulyje kas žino pas mus konservatoriai labiau supranta kas yra tie sakartvelai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS