V. Pranckietis sako, kad neteiks J. Bernatonio kandidatūros į KT teisėjus | kl.lt

V. PRANCKIETIS SAKO, KAD NETEIKS J. BERNATONIO KANDIDATŪROS Į KT TEISĖJUS

Parlamento vadovas Viktoras Pranckietis sako, kad Seimui neteiks „socialdarbiečio“ Juozo Bernatonio kandidatūros į Konstitucinio Teismo teisėjus.

LRT televizijos laidai „Savaitė“ Seimo pirmininkas sakė, kad  J. Bernatonio nepalaiko dauguma frakcijų, taip pat ir dalis valdančiųjų „valstiečių“. Sekmadienį planuojamos parodyti Laidos ištrauką publikavo naujienų portalas lrt.lt.

„Tai buvo koalicinis susitarimas, matyt, labai jau seniai. Pats procesas gegužės 30 dienos, kada buvo paskelbta, kad naują kurs koaliciją, tai buvo irgi jų inicijuotas tik tam, kad Gediminą Kirkilą pasodintų į Seimo pirmininko kėdę, kad jis toliau siūlytų J. Bernatonį į Konstitucinį Teismą“, - teigė V. Pranckietis.

„Taip neįvyko ir ačiū Dievui. Ir tokiu būdu aš aiškiai pasakiau, kad aš neteiksiu J. Bernatonio, nors gavau teikimą raštu iš tos frakcijos“, – pridūrė jis.

Taip neįvyko ir ačiū Dievui. Ir tokiu būdu aš aiškiai pasakiau, kad aš neteiksiu J. Bernatonio, nors gavau teikimą raštu iš tos frakcijos.

V. Pranckieitis tvirtino, kad apklausęs frakcijų seniūnus, išgirdo, kad ši kandidatūra „neturi jokios perspektyvos“.

„Tai manau, kad padėjau J. Bernatoniui tuo, kad nepateikėme jo ant to aukuro, kad jis būtų susideginęs per tuos tris mėnesius, kol „kabėtų ore“, – sako Seimo pirmininkas.

Valdančioji Socialdemokratų darbo frakcija savo nario, buvusio teisingumo ministro J. Bernatonio kandidatūrą į KT teisėjus iškėlė ketvirtadienį.

Pats J. Bernatonis taip pat nebuvo tikras tuo, kad V. Pranckietis teiks jo kandidatūrą.

Seimo pirmininkas, kaip ir prezidentas ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, kandidatus į KT teisėjus turi pateikti iki gruodžio 19 dienos.

V. Pranckietis yra paprašęs parlamento frakcijų teikti savo kandidatus.

Kovą baigiasi Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo bei teisėjų Gedimino Mesonio ir Vyto Miliaus kadencija.

D. Žalimas ir G. Mesonis į Konstitucinį Teismą paskirti 2011 metais, o V. Milius vėliau, 2013 metais, į Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėju tapusio Egidijaus Bieliūno atlaisvintą vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Da

tak deržati bratva, ragatovo skata, teisingai naudingai, pritariu kam to reikia juk bebras tik ką išbėgo paliko soc demus ir ne vienas žiūrėk jau sukombinavo ponai su chebrite naujus planus ir vėl atėjome arčiau lovio ir visi iki vieno panašus susirinko, komu ni leni, ir toliau bebrai kuria nauja užtvanka stato, sau, ir netik bet iš valdančiuju ponai konkurentai dar net pinigus čiulpti pradėjo ir neapsiriko o išpumpavo savo naudai, taip kiek mes dabar turime soc demu, lietuvoj, koki derini net nežinau kuris yra teisingas o kuris melagingas, nereikalingas, matai karabauskiui tiko šita destrukcija kurie ims ir lidekai palepus man panorėjus ims ir varis to pačiu takučiu, visi už viena vienas už save, šūkis, valio, tavarišči, ura ,

ar

Kas bent ysivaizduojat kokias pensijas gaus sitie nuo lovio?

KAZAS

NEYKERTU TU VINGIU,RAGU KONTOROJ,MINISTRAS TEIKIA SEIMUI,SEIMAS PREZIDENTUI,SIS VEL SEIMUI,,NU BEPROTNAMIS KAZKOKS,NAUFO JOKIOS ,,VISI TIK TEIKUA ATMETA VEL TEIKIA,PR IVACIAM SEKTORIUJ TOKS DURNYNAS NEYMANOMAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS