V. Pranckietis teiks A. Butkevičiaus kandidatūrą antrą kartą, jei šis sutiks | kl.lt

V. PRANCKIETIS TEIKS A. BUTKEVIČIAUS KANDIDATŪRĄ ANTRĄ KARTĄ, JEI ŠIS SUTIKS

  • 3

Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis teiks Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą į Seimo vicepirmininkus antrą kartą, jei sutiks pats socialdemokratų lyderis.

 „Teiksiu, jei jis pareikš tą norą“, – antradienį žurnalistams į klausimą, ar teiks A.Butkevičiaus kandidatūrą pakartotinai, atsakė V.Pranckietis.

Jis taip pat sakė su A.Butkevičiumi šiuo klausimu dar nekalbėjęs: „Šneka su juo jo frakcija“.

Antradienio naktį Seimui slaptai balsuojant dėl penkių kandidatų į parlamento vicepirmininkus vienintelis A.Butkevičius nebuvo išrinktas. Jo kandidatūrą palaikė 66 Seimo nariai, prieš balsavo 53, 14 susilaikė.

Po nesėkmingo balsavimo antradienio naktį tiek Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, tiek Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sakė, kad A.Butkevičiaus kandidatūra gali būti teikiama pakartotinai.

R.Karbauskis pripažino, kad pavienių balsų „prieš“ galėjo būti tiek iš socialdemokratų, tiek iš „valstiečių“ frakcijų.

Dar neapsisprendė

Socialdemokratų partijos lyderis laikinasis premjeras A. Butkevičius teigia dar neapsisprendęs, ar antrą kartą sieks parlamento vicepirmininko pareigų. Tai daryti antradienį jam siūlė Socialdemokratų partijos frakcija Seime.

„Dabar kol būsiu laikinuoju premjeru tikrai svarstysiu, jeigu ir bus pasiūlyta frakcijos, tas jau buvo daroma šiandien ryte, bet aš aiškiai pasakiau, kad kol kas neapsisprendžiau, ar dalyvausiu toliau Seimo pirmininko pavaduotojo rinkimuose“, – Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Antradienio naktį per slaptą balsavimą renkat Seimo pirmininko pavaduotojus A.Butkevičius nebuvo išrinktas į pareigas. Už jo kandidatūrą balsavo 66 parlamentarai, 53 buvo prieš, 14 susilaikė.

Naujoji valdančioji dauguma Seime turi 78 atstovus.

„Tai politinio pasitikėjimo klausimas. Jeigu vertintume balsavimo rezultatus, turbūt nėra jo“, – teigė A.Butkevičius.

Antradienį Seimo vicepirmininkais išrinkti socialdemokratas Gediminas Kirkilas, „valstietis“ Arvydas Nekrošius, konservatorė Irena Degutienė ir „valstietė“ Rima Baškienė. Pastaroji paskirta pirmąja Seimo vadovo pavaduotoja.

Naujasis parlamento pirmininkas Viktoras Pranckietis yra minėjęs, kad norėtų turėti penkis pavaduotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Pranskietis dar nesusitupėjęs Seime bando žaisti . Didesnio locho kaip Butkevičius vargiai surasi. Nuvaręs vadovavimą iki NULIO vėl ropščiasi į valdžią. Matomai Karbauskis nori susilaukti greitos pabaigos, t.y priešlaikinių rinkimų. Štai ką reiškia kai susijungia DU "plūgai". Vamzdiec.

Ordinatė

Keistas dalykas, kad tik po šių Seimo rinkimų socialdemokratai prabudo ir pasibaisėjo - kokį prastą partijos vadovą ir premjerą tiek laiko pakentė. Aš, eilinis kaimo politikierius, jau prieš 4 metus baisėjausi Butkevičiaus "aliošiškumu". Nei charakterio, nei pastovumo, nei iškalbos. Vienintelis dalykas, ką jis visus 4 metus darė nuosekliai, buvo savo vyriausybės nesėkmių teisinimas A.Kubiliaus paliktu "paveldu", atkakliai nutylint tą faktą, kad tas "paveldas" atsirado sunkios ekonominės krizės sąlygomis. Ir keistas dalykas - net nebandė nors ką iš to "paveldo" pakeisti (atšaukti "naktinių posėdžių" nutarimus ir pan.). Žodžiu, politinis nevykėlis, per fatališką nesusipratimą patekęs į partinės ir valstybinės valdžios aukštumas.

Kauno raj.

Pranskieti.Nejaugi jau issyk pradedi zaisti vaiku zaidimus nespejes koju susilti?Koks dar antras balsavimas.???Neturit ka veikti,kaip tik Butkeviciu prastumti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS