V. Uspaskichas: mūsų tikslas – laimėti ir valdyti šalį | kl.lt

V. USPASKICHAS: MŪSŲ TIKSLAS – LAIMĖTI IR VALDYTI ŠALĮ

Šeštadienį Darbo partija susirinko į suvažiavimą, kuriame siekiama patvirtinti programą. Dėl vis dar galiojančių apribojimų renginiams, suvažiavimas surengtas po atviru dangumi.

Darbo partija nurodo, kad iš karto siūlo kandidatus į premjero postą. Jei ši partija laimėtų spalį vyksiančius rinkimus, Ministro pirmininko postą galėtų užimti partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas arba buvęs žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, tačiau suvažiavimo metu pastarasis kandidatas paragino partijos kolegas aktyviai palaikyti pirmininką.

Partijos lyderis viliasi, kad rinkėjai juo patikės ir Seime ateinančioje kadencijoje galės formuoti Vyriausybę.

„Mūsų tikslas – laimėti ir valdyti šalį. Mūsų programai įgyvendinti reikia maksimumo narių. Nei viena partija tokios arba bent jau panašios programos neturi, tad tikiuosi, jog žmonės įsigilins ir mumis patikės“, – prieš prasidedant suvažiavimo darbotvarkei, kalbėjo V. Uspaskichas.

Darbietis tikino, kad jų programa išskirtinė, mat apima labai įvairias valstybės valdymo sritis, numatoma ir nemažai reformų, kurios, pasak partijos lyderio, leistų Lietuvai pritraukti milijonines investicijas ir sukurti bent 120 tūkst. darbo vietų.

„Mes norime priimti strategines sritis, kuriose ženkliai padidintumėme dirbančiųjų skaičių. Net galėtų būti pas mus gaminamos ir tam tikros ginkluotės dalys, skirtos aprūpinti NATO. Taip pat atkreipiame dėmesį į regioninę politiką bei į socialinius aspektus. Norime paskatinti žmones patiems ieškotis darbo, nes dabar nedarbo šalpa yra beveik tokia, kaip minimali darbo alga, todėl mes sieksime padaryti, kad minimali alga būtų bent 40-50 proc. didesnė nei pašalpa. Įgyvendinus mūsų sąlygas, po keturių metų tikrai būtų galima šalį atvesti į penketuką, kuris būtų patraukliausias verslo kūrimui“, – toliau kalbėjo V. Uspaskichas.

Jis užsiminė, jog partija palaiko idėją, jog būtų paviešinti visi buvusių KGB agentų sąrašai, o valstybės valdyme negalėtų dalyvauti tie, kurie praėjo koministinės ideologijos mokyklas.

V. Uspaskichas teigė, jog jei nepavyks Seimo rinkimuose turėti daugumos, Darbo partija kurs koaliciją tik su tomis politinėmis jėgomis, kurios sutiks į Vyriausybės programą įtraukti esminius jų partijos programos elementus.

„Nėra prasmės eiti į koaliciją, jei nebus įgyvendintos mūsų programos nuostatos. Tada žmonės sakys, kad buvom valdžioje, bet nieko nepadarėme“, – sakė Darbo partijos lyderis, neišskyręs jokios konkrečios partijos, su kuria po rinkimų galėtų sėsti prie derybų stalo.

Primename, jog rinkimai į Seimą vyks šių metų spalį. Pagal dabartines apklausas, už Darbo partiją balsuotų 4,6 proc. rinkėjų, tačiau, jei partija nori patekti į Seimą, turi perlipti bent 5 proc. balsų kartelę.

GALERIJA

  • V. Uspaskichas: mūsų tikslas – laimėti ir valdyti šalį
  • V. Uspaskichas: mūsų tikslas – laimėti ir valdyti šalį
  • V. Uspaskichas: mūsų tikslas – laimėti ir valdyti šalį
  • V. Uspaskichas: mūsų tikslas – laimėti ir valdyti šalį
E. Šileikės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (53)

Jolanta Toliusiene

Ponas Viktorai,Jus taip zadat zmonems geresni gyvenima,tai gal pasidometumet kas dedasi Plunges "Viciunuose".Kodel taip isnaudoja zmones,kurie priversti dirbti po dvylika valandu ir negauna savo virsvalandziu!Jau daug kas ten dirbdami susirgo ir gauna grupes!.Tai kur Jusu pazadai padet zmonems!.Ar cia tik rinkimine agitacija.

Pensininkė.

Kaip tik dabar ,,Laisvam laikrašty rašo apie viktoriuko išdaigas. Čia Lukiškių per maža.

Jooo..

Niekaip nesuprantu, iš kur pas žmones tiek "drąsos"? Tiek prisidirba ir vėl drįsta savo 'kandidatūrą" siūlyti. Nežinau, kokias kiaulės akis reikia turėti??!.. Tas pats liečia ir kt. (I. Šimonytę ir pan.)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS