Vadovavimą Švietimo ministerijai perima E. Dobrowolska | kl.lt

VADOVAVIMĄ ŠVIETIMO MINISTERIJAI PERIMA E. DOBROWOLSKA

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska nuo trečiadienio laikinai pradeda vadovavimą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai.

Prezidentui antradienį patenkinus iki šiol šias pareigas ėjusios Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo pareiškimą, jos suburta politinė komanda tęs darbą ministerijoje.

„Pasibaigus ministrės įgaliojimams, vakar nutrūko ir politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų darbas, – BNS sakė ministerijos atstovas Dainoras Lukas. – Iki Vyriausybės įgaliojimų pabaigos šias pareigas laikinai eina teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska. Ji šiandien priėmė į darbą visus buvusios ministrės komandos narius.“

Pasibaigus ministrės įgaliojimams, vakar nutrūko ir politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų darbas.

Pasak jo, toks sprendimas „užtikrins pradėtų darbų tęstinumą“.

Pati ministrė teigė besidžiaugianti, kad politinė komanda sutiko likti. Su jais šią savaitę bus tariamasi dėl darbų tęstinumo užtikrinimą.

„Šią savaitę pagrindinis tikslas – užtikrinti komandos tęstinumą, visų algoritmų, procesų sudėliojimą“, – sakė E. Dobrowolska.

J. Šiugždinienė pareigas paliko po to, kai visuomenėje kilo abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas, gautas dirbant Kauno savivaldybės taryboje.

Prezidentas Gitanas Nausėda atsistatydinti ragino ir dar du Vyriausybės narius, sulaukusius klausimų dėl gautų išmokų – finansų ministrę Gintarę Skaistę ir kultūros ministrą Simoną Kairį.

G. Skaistė pirmadienio vakarą pranešė Kauno savivaldybei atgal pervedusi beveik 14 tūkst. eurų – dalį sumos, kurią išmokomis gavo dirbdama miesto taryboje. Ji sako, kad darbo savivaldybėje metu visas lėšas naudojo skaidriai, tačiau už minėtą sumą savo išlaidų čekiais pagrįsti nebegali.

Tuo metu S. Kairys sako, kad jo gautas išmokas būtų įmanoma grąžinti, bet jis nesijaučia padaręs pažeidimus, o sumos buvo sąlyginai nedidelės ir pagrįstos logika.

Dėl susidariusios situacijos valdantieji ėmėsi iniciatyvos skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jeigu to padaryti nepavyktų, iš posto pasitraukti žada premjerė Ingrida Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

istorija kartojasi

ponai žnekės lenkiškai, mužikai lietuviškai. Nerado kokio brito? Kalbėtume tarptautine kalba, ne kokių pšekų. Kurie, beje, pusę lietuvos atplėšė.

Ddfg

Pasaulio ir Lietuvos pabaiga.

Rinkejas

Ši poniūte turi parako gali ir sutvarkys Landsbergienes bardaka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS