Valdantieji bandė V. Pranckiečio neišleisti į Armėniją | kl.lt

VALDANTIEJI BANDĖ V. PRANCKIEČIO NEIŠLEISTI Į ARMĖNIJĄ

  • 8

Seimo valdantieji „valstiečius“ palikusio parlamento vadovo Viktoro Pranckiečio bandė neišleisti į Armėniją, rašo naujienų portalas 15min.lt.

Seimo valdyba trečiadienį svarstė, kas iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kartu su Seimo pirmininku kitą savaitę turėtų vykti į Armėniją, tačiau „valstiečiai“ nutarė ne tik nieko nedeleguoti, bet ir bandė nepatvirtinti Seimo pirmininko komandiruotės.

„Valstiečiai“ Rima Baškienė, Arvydas Nekrošius, „socialdarbiečiai“ Irena Šiaulienė, Gediminas Kirkilas balsuodami dėl V. Pranckiečio komandiruotės susilaikė, „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio balsas nulėmė, kad vizitas įvyks. Už komandiruotę dar balsavo pats V. Pranckietis, konservatorė Irena Degutienė, liberalas Juozas Liesys ir socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja R. Baškienė 15min.lt nurodė, kad frakcija vizite į Armėniją regi galimas Rusijos grėsmes.

„Frakcija priėmė sprendimą susilaikyti, įvertinusi, na, čia galbūt buvo ir Irinos Rozovos kontekste, bet buvo ganėtinai jautriai sureaguota į Rusijos įtaką valstybėms, kurios iš tikrųjų turi tam tikrą įtaką, nėra ES valstybės. Frakcija manė, kad nereikia deleguoti savo nario į delegaciją ir pasiūlė mums, kaip valdybos nariams, valdybai išreikšti mintį, kad reikėtų susilaikyti nuo tokio vizito dabar“, – portalas cituoja R. Baškienę.

Konservatorė I. Degutienė įvykį pavadino „beprecedenčiu“, o „valstiečių“ argumentus – tuščiais.

„Dabar, kaip žinote, Armėnija suka vakarietiška kryptimi, pasikeitė visiškai valdžia ir ji yra tikrai neprorusiška. Kaip mes Rytų partnerystės programos rėmuose bandome padėti Sakartvelui, Moldovai, taip ir Armėnijai, manau, suvokiame, kad turime padėti. Arba LVŽS neturi informacijos, kad situacija Armėnijoje pasikeitusi, arba nežinau, gal turi kitus tikslus, pavyzdžiui, vadovauti nepartiniam Seimo pirmininkui, kad jis būtų kišeninis“, – teigė I. Degutienė.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis trečiadienio rytą dar prieš minimą valdybos posėdį interviu „Žinių radijui“ teigė raginimo vykti į Armėniją sulaukęs ir iš užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus.

„Dėl kelionės į Armėniją aš konsultavausi su Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovu Juozu Bernatoniu ir su G. Kirkilu. Europos reikalų komiteto pirmininkas G. Kirkilas sėdėjo prie stalo, kada diskutavome su Armėnijos užsienio ministru praėjusią savaitę, ir jis taip pat patvirtino įsipareigojimą, mes turime šešias Rytų partnerystės šalis, prieš kurias turim jaustis atsakingi. Tas klausimas derintas ir su Užsienio reikalų ministerija, konsultavausi su ministru dėl tos kelionės reikalingumo, ir visi skatino, kad ta kelionė turėtų įvykti. Mūsų tikslas yra išlaikyti juos europinėje kryptyje, o ne atiduoti į Rusijos glėbį“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Praėjusią savaitę Lietuvoje lankėsi Armėnijos užsienio reikalų ministras Zohrabas Mnatsakanyanas. Vilniuje jis susitiko su premjeru Sauliumi Skverneliu, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, Seimo pirmininku V. Pranckiečiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kkkl

Pranckietis partijos išdavikas ,o kas jam apmokėjo keliones

Pilietis

Pranskieti tu atėjai su Valstiečių partiją į seimą ,esi išdavikas,parsidavėlis ,arba pakištas konservatorių ,samoningai žlugdyti valstiečių partijai dirbti..Tas matėsi iš karto,kodėl nematė jį delegave į šį postą ,jo partijos nariai.Nuviliai,nerinksime daugiau tave.O postą turi palikti,nes tai jau yra šiurkštus nesiskaitymas su partiją, kuri tave delegavo į seimą ir postą.

Vero

Baškiene, tu geriau pasidomėk savo boso ryšiais su Rusija. Kiekvienas ne aklas tai mato plika akimi, o tu giedi to išgamos karabaso dainelę, norėdama sukliudyti kitiems bet kokią veiklą, kuri nepatinka karabasui. O tave laikiau viena iš tų šiek tiek protingesnių kolchoznikų, na, ką padarysi, kolchoznikas ir yra kolchoznikas (čia turiu omeny ir proto kolchoznikus)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS