Valdantieji konservatoriai paminės partijos įkūrimo 30-metį | kl.lt

VALDANTIEJI KONSERVATORIAI PAMINĖS PARTIJOS ĮKŪRIMO 30-METĮ

  • 9

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) šeštadienį Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“, rinksis į suvažiavimą paminėti partijos įkūrimo 30-metį ir aptarti politinių aktualijų.

„Šiemet mūsų partija švenčia įkūrimo 30-metį. Tai bus šventinis suvažiavimas, neabejotinai talpinantis savy ir diskusijas su bendražygiais, ir išklausant praeities pirmininkus, kurie tikrai, ką pasakyti“, – BNS sakė pirmoji partijos pirmininko pavaduotoja, TS-LKD frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Labiausiai nusipelnę konservatoriai per suvažiavimą bus apdovanoti „Lietuvos ąžuolų“ ženklais.

„Jie skirti pagerbti mūsų ne tik gerai žinomus visuomenei bendradartiečius, bet ir tuos kurie tyliai darbuojasi ilgus dešimtmečius mūsų bendruomenėje“, – sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

TS-LKD suvažiavimas taip pat planuoja priimti deklaraciją, kurioje įvertinamas nueitas kelias ir nubrėžiama kryptis ateičiai.

Pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, šventiniame renginyje laukiama ir svečių iš užsienio, pasveikinti konservatorių planuoja atvykti Moldovos parlamento pirmininkas Igoris Grosas.

TS-LKD savo istoriją skaičiuoja nuo 1993 metų, kai buvo įkurta Tėvynės sąjunga. Ši partija save vadina Lietuvos nepriklausomybę iškovojusio Sąjūdžio darbų tęsėja.

Konservatoriai šios kadencijos Seime turi 50 atstovų, yra delegavę devynis ministrus iš 14, jų narė Ingrida Šimonytė vadovauja Vyriausybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Zemaitis

Kazin putleris pasveikino?

Pifas

Brrrrr.

parodykit

partija labiau pakenkusia lietuvai nei konservai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS