A. Valinskas: geriau jokio prezidento negu toks | kl.lt

A. VALINSKAS: GERIAU JOKIO PREZIDENTO NEGU TOKS

  • 170

Buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas kategoriškas – tai, kokius pareiškimus skelbia ir kokius sprendimus pastaruoju metu priima prezidentas, yra negerovės valstybės kūrimas, praneša LNK.

„Esu daug kartų pats sau sakęs, kad kuo mažiau tikėsiesi iš politikų, iš jų pažadų, tuo mažiau jais nusivili. Tačiau situacija yra tokia, kai visos valdžios – ir įstatymų leidžiamoji, ir Vyriausybė, ir Prezidentūra – jos, esant tokiai sudėtingai pandeminei situacijai Lietuvoje, jos turi dirbti petys petin. Bet atrodo, kad viena institucija labai linkusi kaltinti kitas ir prezidento patarėjos pareiškimai, atrodo, dar kartą aiškina, kad Vyriausybė užsiima sabotažu, tiesiog sabotuoja utoponį paskiepijimo planą, kurį prezidentas kažkada išsikėlė“, – sakė A. Valinskas.

„Atvirai šnekant, aišku, kad tas veto įstatymas parodė pirštu į karalių, kuris yra nuogas ir kad būtent jis pats savo veiksmais sabotuoja savo gerovės valstybės arba sveikatos valstybės kūrimą, bent jau 70 proc. Bet buvo pats įžūlumo pikas, kai jo vyriausioji patarėja išėjo ir pareiškė, kad ne patys žmonės kalti, kad iki šiol yra nepaskiepyti, aiškiai rodydama pirštu į ministrą Arūną Dulkį ir premjerę Ingridą Šimonytę, kad jie yra kalti. Man atrodo, kad šioje vietoje peržengtos visos politinės elgsenos ir vienos institucijos pagarbos kitai ribos. Galiu pasakyti tik tiek, kad prezidentas kaip buvo banko tarnautojėlis, taip ir liko, tik anksčiau skaičiuodavo pinigus, o dabar skaičiuoja savo reitingo taškus“, – kalbėjo jis.

Prezidentas kaip buvo banko tarnautojėlis, taip ir liko, tik anksčiau skaičiuodavo pinigus, o dabar skaičiuoja savo reitingo taškus.

„Valstybė turi nuspręsti, kad turi būtin naudojamos visos priemonės – ir pyragas, ir botagas, ir šimtas eurų, ir sudarytos nekomforto sąlygos tiems, kurie sąmoningai nesiskiepija, nors skiepai yra nemokami. Jei nenori – mokėk ir testuokis, tavo reikalas, o aš nesiruošiu mokėti už tavo kvailų principų įgyvendinimą, kai tu gali tapti užkratu. Jeigu mano tėtis ar mano mama, mano uošvienė negalės būti paguldyti į ligoninę už tai, kad jos bus užkimštos tais koronaviruso ligoniais, tai prie šito prisidėjo nemažai ir pats prezidentas. Kai jis papietavo toje antivakserių kavinėje, tai jam tas viruso veikimas, kartu su antivakseriais, sustiprėjo, suaktyvėjo ir dabar – ta aktyvioji fazė“, – šnekėjo A. Valinskas.

„Yra valtis, tai – Lietuva, ir du irklai. Vienas prezidento rankose, kitas – I. Šimonytės. Jeigu vienas irkluoja į kitą pusę, kitas į kitą, kaip tu bevairuosi, valtis suksis ratu, tu niekaip neišvairuosi. Taip linksmai galima pajuokauti, bet kol mes juokaujame, šiuo metu kažkam ligoninėje kažkam užtraukiamas celofaninis maišas. Visus šituos rėksnius, ypač Seimo narus, aš privaloma įdarbinčiau prie visuomenei naudingų darbų, prižiūrint tuos ligonius“, – teigė buvęs Seimo pirmininkas.

„Ne per seniausiai buvo susirinkimas Seimo pirmininkės kabinete, buvo susirinkę visi buvo Seimo pirmininkai, net ir Vytautas Landsbergis. Visų primygtinis prašymas buvo, kad absoliučiai visi Seimo nariai, nesiskiepiję ir neturintys galimybių paso, nebūtų įleidžiami į pastatą. Jeigu mes priimame nutarimus visiems žmonėms, tai patys sau pirmiausia turime ir taikyti. O dabar visokie rėkiantys ir apsiputoję kepeniai ar šiaip dundukai, jiems būtų kas? Jų neįleis, jie pasiblaškys prie Seimo, pamojuos spaudai. Kiek tu čia mojuosi? Kitą dieną būsi nebeįdomus. Balsuok iš namų. Viskas. Tokios griežtos priemonės tikrai neišvengiamai ateis. Kaip mato specialistai, Latvijos scenarijus, ko gero, mums neišvengiamas. Ir pagal sąmoningumą mes su latviais kažkuo panašūs“, – tvirtino A. Valinskas.

Jei nenori – mokėk ir testuokis, tavo reikalas, o aš nesiruošiu mokėti už tavo kvailų principų įgyvendinimą.

„Prezidentas valdžios gauna ne tik tiek, kiek suteikia konstitucinės galios, bet ir kiek jos gali pasiimti su savo autoritetu. Konstitucija, valdant Daliai Grybauskaitei ir Gitanui Nausėdai, nesikeitė, bet situacija šalyje visiškai kardinaliai skirtinga. Kodėl? Už tai, kad nenuoseklūs pasisakymai, ieškantys kaltų, kai reikia dirbti, blaškymasis iš vienos pusės į kitą tikrai neprideda stabilumo valstybėje. Mane žavi I. Šimonytės laikysena, kai ji iš pagarbos institucijai nieko nebesako. Kai tu bandai diskutuoti ir ginčytis su kvailais argumentais, tai jokių priešnuodžių nėra. Prieš kvailus argumentus nėra antiargumentų, geriausias dalykas yra ignoravimas. Manau, kad dauguma Seimo narių suprato ir taip ir elgiasi“, – sakė jis.

„Žmonės, matantys ir suvokiantys, kas vyksta, gali pasakyti, kad Lietuvoje nevyksta joks gerovės valstybės kūrimas. Vyksta prezidentūros „paksėjimo“ procesas. Tai – akivaizdu. Žmonės tiesiog dabar sukąs dantis ir pralauks tuos trejus metus. Tokioje situacijoje geriau jokio prezidento negu toks“, – rėžė A. Valinskas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (170)

Pil.

Pagal dabartinius duomenys Lietuvos žmonių liko mažiau ,todėl seimo narių skaičių būtinai reikia mažinti per pusę. Ir jeigu prezidentas neturi jokios galios spręsti kaip kuriuos klausimus, tada kylą klausimas, kam jis reikalingas ,faktiškai Lietuva gali likti parlamentinė valstybė be prezidento.Prezidento postą reikia naikinti kaip nereikalingų.Tik tokia iseitis jeigu yra neveiksnus prezidentas pagal pareigybe .Jo galios apribotos ir neveiksmingos .

Lygu lygu

dzvonke Nr.2. Nesvarbu, kad visi juokiasi, svarbu buti viesumoje...Yra bandes "dainuoti"...suriko scenoje su Zvaguliu Alaus danguje nera, bet daugiau "dainuojant" nesigirdi...

Hgf

Valinskas “tiki” “pandemija”!!! Ir kaip jisai moka apsimesti “šlangele”….
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS