„Valstiečiai“ atnaujina dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos | kl.lt

„VALSTIEČIAI“ ATNAUJINA DALYVAVIMĄ PARTIJŲ SUSITARIME DĖL GYNYBOS

  • 9

Teisėsaugai nusprendus nepradėti tyrimo dėl galimos korupcijos krašto apsaugoje, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) penktadienį pranešė atnaujinanti dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos.

„Į gynybos susitarimą grįžtame, nes mes pasisakome už Lietuvos gynybinių pajėgumų stiprinimą ir piliečių saugumą, tačiau ir toliau akylai stebėsime situaciją, konservatorių siūlymus, kurie susiję su visų mokesčių mokėtojų pinigais“, – sako „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Generalinė prokuratūra šią savaitę pranešė palikusi galioti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) priimtą nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje.

Ji taip pat konstatavo, kad į lobistinio pobūdžio veiksmus bei korupcijos pasireiškimo rizikas Krašto apsaugos ministerija reagavo ir jas valdė tinkamai, todėl nebuvo pagrindo apie jas pranešti ikiteisminio tyrimo institucijoms.

STT aplinkybių tikslinimą pradėjo po to, kai atsistatydinimo pareiškimą kovo viduryje įteikęs buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

A. Anušauskas vėliau patikslino, kad tokiais pasisakymais kėlė nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Po šio pareiškimo LVŽS pranešė stabdanti dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos.

Taip pat dėl šios situacijos šiuo metu nevyksta ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) darbas. Opozicijai nedalyvaujant NSGK posėdžiuose, komitetas negali išsirinkti naujojo pirmininko. Šios pareigos laisvos tapo buvusį komiteto vadovą L. Kasčiūną prezidentui paskyrus krašto apsaugos ministru.

„Valstiečiai“ po teisėsaugos verdikto žada tęsti „aktyvų darbą“ ir NSGK.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

> Supratau , pletkini

Laiku pateiks dokumentus, kad mokosi ir pagal tvarką, kuri nustatyta, kaip suprantu, jo tarnyba bus atidėta. Jo amžius 22 metai.

Suprask, tai prasčiokų reikalas

"atnaujina dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos", bet oligarcho sūnūs kariuomenėje vis tiek netarnaus... Suprask, tai prasčiokų reikalas... / /// Karbauskis pareiškė, kad jo sūnus netarnavo ir netarnaus kariuomenėje. O sieks aukštesnių tikslų. Suprask, tai prasčiokų reikalas... Na, bent jau čia Karbauskis yra nuoseklus ir nemeluoja.

supratau

4 procentai - patriotai galės dar daugiau pavogti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS