„Valstiečiai“ ruošiasi pirmininko rinkimams – jį rinks visi partijos nariai | kl.lt

„VALSTIEČIAI“ RUOŠIASI PIRMININKO RINKIMAMS – JĮ RINKS VISI PARTIJOS NARIAI

  • 1

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Valdyba patvirtino du kandidatus į partijos pirmininko pareigas – dabartinį partijos lyderį Ramūną Karbauskį ir Seimo narį Giedrių Surplį. Abu kandidatai šią savaitę partijos nariams pristato savo programas ir darbų vizijas.

Baigiantis kadenciją partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis džiaugiasi, kad drauge su partijos nariais užaugintas žmonių pasitikėjimas ir sėkmingai laimėti 2016 m. rinkimai.

„Mūsų darbai lėmė, kad į Lietuvą pradėjo grįžti emigravę žmones – per paskutinius LVŽS kadencijos Seime metus jų jau grįždavo daugiau, nei emigruodavo. Ir tai įvyko pirmą kartą po ilgų dešimtmečių. Mums pavyko pasiekti, kad sparčiai kiltų pensijos, būtų įvesti ir padidinti vaiko pinigai. Gerėjo šalies ekonominė situacija. LVŽS suformuota valdžia susidūrė su pasaulinio masto pandemijos valdymu ir naujais iššūkiais, tačiau po rinkimų susiformavusiai naujai daugumai paliko stabilią valstybę ir bene geriausiai pirmąją COVID-19 pandemijos bangą atlaikiusią ekonomiką pasaulyje“, – pranešime spaudai teigia R. Karbauskis.

„2020 m. pabaigoje pradėjome dirbti konstruktyvioje opozicijoje, pirmieji Lietuvos istorijoje turime iš tiesų ir nuolat veikiančią šešėlinę Vyriausybę“, – taip pat akcentuoja partijos pirmininkas.

Pirmininką visuotiniuose rinkimuose tiesiogiai rinks visi LVŽS nariai balsuodami elektroniniu būdu.

Jo teigimu, LVŽS Lietuvoje liko vienintelė parlamentinė partija, kuri saugo ir puoselėja tradicines vertybes. Pasak R. Karbauskio, 2024 m. Seimo rinkimai bus ne tik Seimo narių, bet ir vertybių rinkimai. Lietuvai teks rinktis iš dviejų politikos krypčių – liberalios ir tradicines vertybes ginančios. Todėl LVŽS R. Karbauskis mato kaip vertybiškai nuoseklią, ištikimą rinkėjui ir ne tik tęsiančią 2016 metais pradėtus darbus, bet ir įgyvendinančią LVŽS narius vienijančią bendrą viziją.

„Tikiu, kad laikotarpį iki LVŽS pirmininko rinkimų išnaudosime konstruktyvioms diskusijoms apie LVŽS laukiančius darbus bei valstybę, kurią visi mes kartu su Lietuvos žmonėmis kuriame kasdieniu savo darbu“, – teigia R. Karbauskis.

Kitas kandidatas – Seimo narys G. Surplys, atstovauja partijos idėjoms LVŽS frakcijoje.

„Kandidatuoju į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkus norėdamas parodyti, kad mūsų partijoje gyva demokratijos ir konstruktyvių diskusijų dvasia. Rinktis iš vieno kandidato – ne LVŽS kelias! Gerbiu savo konkurentą Ramūną Karbauskį ir tikiuosi, kad LVŽS nariai pademonstruos didelį aktyvumą pirmininko rinkimuose ir išreikš savo poziciją dėl partijos ateities. Esu tikras, kad LVŽS pirmininko rinkimai parodys, jog tradicinių vertybių gynimo ir regionų gaivinimo kryptį palaiko absoliuti dauguma partijos narių“, – sako G. Surplys.

Politikas savo programoje nurodo pastangas padėti sąjungai auginti lyderius, sisteminti LVŽS partijos ir frakcijos politikos planavimą ir komunikaciją.

LVŽS pirmininko rinkimai vyks nuo lapkričio 30 d. iki gruodžio 4 d. Pirmininką visuotiniuose rinkimuose tiesiogiai rinks visi LVŽS nariai balsuodami elektroniniu būdu. Po pirmininko rinkimų gruodžio mėnesį LVŽS rinksis į suvažiavimą, kuriame bus patvirtinta partijos vadovybė ir suformuotos Etikos ir procedūrų bei Finansų kontrolės komisijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aras

jusu rinkimai matosi kad surezisuoti.klounu partija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS