„Valstiečiai“ Žiemgalos apygardoje kels R. Janutienės kandidatūrą | kl.lt

„VALSTIEČIAI“ ŽIEMGALOS APYGARDOJE KELS R. JANUTIENĖS KANDIDATŪRĄ

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei neparlamentinė Centro partija nutarė Žiemgalos vienmandatėje apygardoje kelti bendrą kandidatę į Seimą – buvusią laidų vedėją Rūtą Janutienę.

Tokį sprendimą priėmė LVŽS valdyba.

Partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS sakė pats pasiūlęs šią kandidatūrą.

„Daugeliu atvejų sutampa mūsų požiūris į tai, kas vyksta valstybėje, ji pritaria Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tikslams“, – teigė partijos pirmininkas.

Anot jo, šiai kandidatūrai neprieštaravo ir LVŽS skyrius.

R. Janutienė BNS sakė, kad pirmiausia apie kandidatavimą į Seimą kalbėjo su Centro partija, o „valstiečių“ pasiūlymo sulaukė vėliau.

„Mano mąstymas apie politiką yra labai paprastas: tai nėra atskirų veikėjų šou. (…) Realiai kai žmogus ateina vienas, jis gali daryti cirką iš parlamentarizmo, nieko daugiau. O aš einu rimtai į politiką, turiu minčių ir sumanymų, kuriuos norėčiau realizuoti“, – sakė ji ir teigė pasirinkusi tą jėgą, kuri jai artimiausia.

R. Janutienė teigė, kad jos tikslas – Seime atstovauti žmonėms, kurie „moka didžiulius mokesčius ir negauna už tai adekvataus paslaugų kiekio“.

„Mano vienas iš didžiųjų tikslų – kad pradėtų Lietuvoje žmonės mokėti mokesčius nuo visų savo metinių pajamų. Pažiūrime į Seimo narių metines deklaracijas, kai jie ateina į parlamentą, ir matome, kad kuo daugiau uždirba, tuo mažiau moka. Ir atvirkščiai. (...) Tai labai nesąžininga ir gal laikas pradėti dalintis. Kitaip reikės labai aukštas tvoras statyti turtingųjų klasei Lietuvoje, nes bus neramu“, – BNS sakė R. Janutienė.

Ji taip pat tvirtino sieksianti, kad baudos būtų diferencijuojamas pagal žmonių pajamas: „Sieksiu, kad mažai uždirbantis žmogus būtų baudžiamas skaudžiai, bet ne taip, kad bauda sunaikintų jo gyvenimą, kad paleistų ubagais.“

Žirmūnų vienmandatėje apygardoje „valstiečiai“ svarsto kelti premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą.

Papildomi rinkimai į Seimą rugsėjo 8 dieną vyks trijose vienmandatėse apygardose – Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos.

Vilniuje, Žirmūnuose, Seimo nario vieta atsilaisvino Aušrą Maldeikienę išrinkus į Europos Parlamentą. Rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardoje, apimančioje Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono, rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Hbyu

Netinkama Janutienė seime,manau valstiečiai turėtu suprasti.Ji dirbo uū dideliys pinigus,ir jis laida buvo pasityčiojimas it žmogaus.Teko kreiptis į ją ir supratau,kas jai nenaudinga,nepelninga ,jai nesvarbu.Ji į seimą į partiją įstotų su tam tikru tikslu ar žvalgybai ir pinigų.Vietoje valtiečių aš jos nepriimčiau į savo gretas.

kauniete TO ????????????

SU MALONUMU MOKAM IR MOKESIM SITAM SAZININGAM SEIMUI VALSTIECIAM

??????????

O kur geriau rasi .Kai tik kas darbo neberanda ,isvisur isveja seimui tinkama.O ypac karbauskininkam.Kiek ilgai dar tesis tu runkeliu cirkas uz mokesciu moketoju pinigus.???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS