A. Veryga apie planus keisti krizės valdymo modelį: tai neracionalu | kl.lt

A. VERYGA APIE PLANUS KEISTI KRIZĖS VALDYMO MODELĮ: TAI NERACIONALU

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga skeptiškai vertina parlamentarės Ingridos Šimonytės teiginius, kad valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas turėtų būti ne sveikatos apsaugos ministras, o ministras pirmininkas.

„Premjeras negali užsiimti vien tik krizės valdymu. Yra labai daug sričių, kur premjero taip pat reikia. Šioje krizėje premjeras taip pat nėra kaip nors nusišalinęs, jis vadovauja COVID-19 valdymo komitetui ir tikrai yra labai aktyvus krizės valdyme. Jis tikrai nėra nuo krizės pabėgęs ar nusišalinęs. Ar operacijų vadovui reikėtų būti premjerui? Aš labai abejoju. Tai yra labai operacinis, techninis lygis, kur reikia padaryti daug darbų, kurie, mano supratimu, yra ne premjero lygio. Ar tikrai premjeras turi gilintis į tiek daug detalių“, – „Žinių radijui“ teigė A. Veryga.

Kandidatė į premjero postą Ingrida Šimonytė sako, kad COVID-19 krizės valdymą šalyje, pradėjus darbą naujai valdžiai, turėtų perimti Vyriausybės vadovas.

„Kaip aš įsivaizduoju, šios situacijos valdymą turėtų perimti ministras pirmininkas, nes dabar viena iš didžiausių problemų yra, kad yra du galios centrai: sveikatos apsaugos ministras, premjeras. Kartais vienas iš jų būna geras policininkas, kitas – blogas, kartais skirtinga informacija išeina iš šaltinių. Manau, kad tai nekuria pasitikėjimo visuomenei ir tai nėra gerai“, – trečiadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

O kas racionalu,

kabinti, kartu su Karbauskiu ir Širinskiene, tautai ant ausų makaronus.

Babunė

Kvailys tas Veryga. Būtų pastojęs ar į konservatorius, ar į liberalus, ar į liberastus, visi, ir prezidentai, ir visokie paprastučiai politologai su paprastučiais žurnaliūgom, visa Lietuva ir jos paprastutės su visa Europa jam plotų. Dabar vien kaltinimai ne dėl darbinės veiklos, bet kodėl tu dar esi su tais valstiečiais?

...

Verygai jau tikrai laikas dingti iš eterio.Vien dėl jo nebalsavom už šią partiją.Nei vieno normalaus sprendimo-vien žala žmonėms
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS