A. Veryga: jei situacija nepablogės, Seimo rinkimai galėtų vykti | kl.lt

A. VERYGA: JEI SITUACIJA NEPABLOGĖS, SEIMO RINKIMAI GALĖTŲ VYKTI

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad jei situacija šalyje dėl koronaviruso nepablogės, rudenį planuojami Seimo rinkimai galėtų vykti, tačiau turėtų būti užtikrintos visos būtinosios saugumo priemonės.

„Mano supratimu, jei situacija nepakis ir nepablogės, tikrai galima organizuoti taip, kad gyventojai nesusiburtų į vieną vietą vienu metu, kaip parduotuvėse nustatyti intervalus, atstumus tarp žmonių. Žodžiu, galima sumąstyti, kaip padaryti, kad žmonės nesusirinktų vienoje vietoje, užtikrinant saugumą ir tų pačių rinkiminių apylinkių darbuotojų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį žurnalistams sakė A. Veryga.

Vis dėlto, ministras teigė nedrįstantis situacijos plačiau „vienasmeniškai komentuoti“.

„Su prognozėms yra nedėkingas dalykas – gali prisiprognozuoti, o gyvenimas parodys, kad kažkur kažko nesugebėjom įvertinti, pamatyti ir visiškai kitaip reikia adaptuotis prie situacijos“, – kalbėjo jis.

„Sulaukę gegužės mėnesio pabaigos daug aiškiau galėsim pasakyti, kaip mums sekasi. Juolab, kad dabar pažingsniui kas dvi savaites matom tuos tam tikrus priiminėjamus sprendimus dėl karantino atpalaidavimo“, – pridūrė ministras.

Nuo balandžio 10 dienos Lietuvoje prasidėjo Seimo rinkimų politinė kampanija. Jos pradžia skelbiama, kai prezidentas pasirašo dekretą dėl Seimo rinkimų datos.

Prezidentas Gitanas Nausėda balandžio 9 dieną paskelbus, kad parlamento rinkimai Lietuvoje vyks spalio 11-ąją, prasidėjo oficiali rinkimų kampanija.

Lenkijos sveikatos ministras Lukaszas Szumowskis (Lukašas Šumovskis) praėjusią savaitę teigė, kad šalyje gegužės 10 dieną planuojami prezidento rinkimai galėtų vykti tik tuo atveju, jei būtų balsuojama paštu.

Anot jo, normali, grėsmės virusui išplisti nekelianti rinkimų procedūra įmanoma tik tuomet, kai bus išrasta vakcina nuo koronaviruso, o tai esą gali užtrukti ir dvejus metus.

A. Veryga teigia negalintis komentuoti Lenkijos kolegos teiginių, o ir situacija Lietuvoje ir Lenkijoje skiriasi.

„Aš tikrai taip toli nedrįsčiau spėliot, juolab apie du metus. Situacijos šalyse labai skiriasi, man sudėtinga yra dabar vertinti Lenkijos situaciją, kodėl jie taip komentuoja ir taip sako“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Lietuvoje kol kas patvirtinti 1326 koronaviruso atvejai, mirė 37 žmonės, pasveikusiais laikomi 242.

Lenkijoje patvirtinta apie 9,5 tūkst. atvejų, mirė – 362 žmonės, pasveikusiais laikomi apie 1,1 tūkst. asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taskytojas

karantinas iki rudens pabaigos...ir dar puse metu...pagaliau tiesa pasake

Norėtum, zalūpagalvi

Rinkimai įvyks, ir tu tapsi istorija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS