A. Veryga: operacijų vadovo funkcijomis neverta užkrauti premjero | kl.lt

A. VERYGA: OPERACIJŲ VADOVO FUNKCIJOMIS NEVERTA UŽKRAUTI PREMJERO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad operacijų vadovo funkcijų neturėtų perimti premjeras. Apie tai kiek anksčiau prakalbo kandidatė į ministro pirmininko postą Ingrida Šimonytė.

„Manau, kad susitvarkytų, tik nežinau, ar tikrai tą reikia padaryti. Ko gero, čia yra tam tikro nesusišnekėjimo ar nesupratimo, ką daro operacijų vadovas, klausimas. Vargu, ar premjerui reikia imtis tokio techninio darbo“, – antradienį spaudos konferencijos metu sakė A. Veryga.

Pasak ministro, premjeras nėra nusišalinęs nuo koronaviruso valdymo sprendimų, tačiau techninius dalykus, kalbėjo A. Veryga, įgyvendina operacijų vadovas.

„Jei buvo norėta pasakyti, kad premjeras turi vaidinti svarbų vaidmenį, tai taip šiuo metu ir yra“, – akcentavo sveikatos apsaugos ministras.

„Nežinau, ar yra racionalu premjerui užkrauti tokius techninius darbus, žinant, kad premjero darbas ir taip yra labai įtemptas“, – pridūrė A. Veryga.

ELTA primena, kad kandidatė į premjeres I. Šimonytė teigia palaikanti idėją, kad Ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo poziciją naujojoje Vyriausybėje užimtų ministras pirmininkas.

„Vis dėlto (operacijų vadovo pozicijoje – ELTA) matyčiau ministrą pirmininką. Ne tik todėl, kad manau, jog šiame (epidemiologinės krizės valdymo – ELTA) epizode nebuvo viskas padaryta taip sklandžiai, kaip įmanoma. Turbūt didžiausia problema vis dėlto buvo dvigalvystė, kad iš esmės buvo du galios centrai, kurie kartais tarpusavyje konkuravo. Tikrai taip neturėtų būti. Ir kitas dalykas, kad šita situacija apima daugiau sričių nei vien sveikatos apsaugą“, – „LRT radijui“ antradienį teigė I. Šimonytė.

Tokią poziciją antradienį sukritikavo dabartinis premjeras Saulius Skvernelis. Jo teigimu, premjeras turi priiminėti strateginius sprendimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jezus Jezus

Na ir ko jau taip susirūpinęs tuo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS