A. Veryga: politinės valios ligoninių pertvarkai nėra | kl.lt

A. VERYGA: POLITINĖS VALIOS LIGONINIŲ PERTVARKAI NĖRA

Sveikatos apsaugos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga sako, kad šiuo metu Seime nėra politinės valios jo bandytai inicijuoti ligoninių pertvarkai.

„Gaila, kad tenka konstatuoti, jog politinės valios neužtenka. Be abejo galima daryti dalykus, kurie nėra tokie sistemiški. Galima kalbėti su merais dėl savanoriškų persitvarkymų. Bet tai yra labai sudėtingas procesas, reikalaujantis daug laiko“, – Žinių radijui antradienį sakė A. Veryga.

Ministras teigė, jog ligoninių pertvarka būtina, tą pabrėžia ir tarptautinės organizacijos, tačiau šiuo metu ją įgyvendinti nerealu.

„Aš manau, kad reikia siūlyti tokius sprendimus, kuriuos yra realu įgyvendinti. (...) Tikrai buvo sukelta labai daug gaisrų, buvo aktyviai manipuliuojama, spekuliuojama ligoninių uždarymu per savivaldybių rinkimus ir tą darė, kiek žinau, ne tik kolegos koalicijos partneriai, bet labiau gal opozicijos politikai“, – kalbėjo A. Veryga.

Tikrai buvo sukelta labai daug gaisrų, buvo aktyviai manipuliuojama, spekuliuojama ligoninių uždarymu per savivaldybių rinkimus.

„Yra ir Europos Komisijos rekomendacijos, ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos, ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijos ir kažkam tą pertvarką teks įgyvendinti“, – pridūrė ministras.

„Tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis prieš kelias savaites pranešė, kad derybose dėl valdančiosios koalicijos atsižvelgus į „Tvarkos ir teisingumo“ reikalavimą sutarta neteikti rajoninių ligoninių pertvarkos.

Europos Komisija šiemet konstatavo, kad Lietuvai būtų naudinga konsoliduoti ligoninių tinklą. Briuselio pareigūnų vertinimu, sveikatos apsauga Lietuvoje yra nepakankamai efektyvi, daug dėmesio skiriama brangiam gydymui ligoninėse, ir per mažai – pirminei sveikatos apsaugai ir ligų prevencijai, sektoriuje trūksta kokybės kontrolės, o besigydantys apdraustieji turi palyginti daug prisidėti savo lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

giedrius

Netikėjau, kad ministras Veryga ketina nuleisti rankas.

Vytas

Gerb. Veryga, kas jei ne jūs privalo daryti pertvarką. Visi žmonės žino, kad tai labai sudėtinga nes laukia didžiulis pasipriešinimas. Universitetų apjungė nedaug, urėdijų paliko daug, o kur dar mokyklos, profesinės mokyklos, pabandyk sumažinti, įrodinės, kad ta įstaiga labai reikalinga, veiksminga ir t. t. ARGI NEGERAI, gauti atlyginimą ir aptarnauti nedaug ligonių.

Nepavyko

Verygai dar vieną eilinę kvailystę prastumti, “kalti” tie, kuriems “pritrūko politinės valios”, o iš tikrųjų gerai, kad užteko proto, atsisakyti, niekam nereikalingų kvailysčių pagal Verygą, darymo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS